Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Gatavojoties svētkiem cilvēki guvuši dažādas traumas

© F64

Saistībā ar gatavošanos Līgo svētkiem aizvadītajā diennaktī vairāki cilvēki guvuši dažādas traumas, tostarp termiskus apdegumus un kāju traumas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Viens no izsaukumiem bija saistīts ar ielīgošanas pasākuma laikā gūtiem apdegumiem, kurus Zemgales reģionā guvis 21 gadu vecs vīrietis alkohola reibumā lecot pāri ugunskuram.

Aizķeroties kājai, vīrietis krita un guva plaukstas, iegurņa rajona un muguras apdegums. Cietušais ar nogādāts slimnīcā.

Vakar saistībā ar gatavošanos svētkiem mediķi saņēmuši izsaukumu arī Vidzemes reģionā, kur trīs vīrieši guvuši traumas ierīkojot savā pagalmā jāņuguns lāpu četru metru augstumā. Lāpas ierīkošanai tika izmantots pacēlājs.

Vīriešiem esot pacēlāja grozā trīs metru augstumā, notikusi kļūme ar mehānismu un grozs kopā ar tajā esošajiem cilvēkiem nokritis. Rezultātā slimnīcā nogādāti divi 38 gadus veci vīrieši - viens no tiem ar abu kāju traumām, savukārt otrs ar vienas kājas traumu un brūcēm, kā arī aizdomām par kājas lūzumu. Trešais negadījumā cietušais vīrietis atteicies no mediķu palīdzības.

Aizvadītajā diennaktī ar ceļu satiksmes negadījumos gūtām traumām mediķi slimnīcā kopumā nogādājuši 16 cilvēkus.

Viens no izsaukumiem saņemts Rīgas reģionā, kur motocikla un automašīnas sadursmē 24 gadus vecais vīrietis, kurš vadīja motociklu, guva pēdas kaula lūzumu un galvas traumu. Cietušo mediķi nogādājuši slimnīcā.

Tāpat Rīgas reģionā aizvadītajā diennaktī ar traumām slimnīca nogādāts 37 gadus vecs vīrietis, kurš, vadot motociklu, nokritis un guvis ķermeņa ievainojumus.

Rīgas reģionā aizvadītajā diennaktī galvas traumu guvusi 42 gadus veca sieviete, kura savainojumus guvusi, nokrītot no velosipēda. Līdzīgos apstākļos Rīgas reģionā traumas guvusi arī 22 gadus veca sieviete, kura, nespējot saglabāt līdzsvaru, ar velosipēdu iebrauca grāvī, gūstot galvas traumu. Abas sievietes nogādātas slimnīcā.

Vidzemes reģionā ar galvas un rokas traumām slimnīcā nogādāta 10 gadus veca meitene, kura ejot pāri ielai, aizķērās aiz automašīnas.

Savukārt Kurzemes reģionā 82 gadus vecu sievieti aizķērusi smagā automašīna. Sieviete guvusi sejas un galvas traumas, kā arī ir aizdomas par kājas lūzumu. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 1003 izsaukumus, no kuriem 216 bija saistīti ar dažādām traumām.