Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Kurš palīdzēs, ja ķermenī palikusi ērces galviņa?

© f64

Vasaras sezonai ir savi plusi, kā arī mīnusi. Plaukstoši ziedošā pludmales sezona, bet tajā pašā laikā tā mēdz būt bīstama, jo pastāv risks sastapties ar ķermenī piesūkušos ērci. Ka jau visiem zināms, ērču izņemšanas procedūru labāk atstāt mediķu ziņā. Tomēr kāda sieviete pauž satraukumu, ka speciālisti atteikušies palīdzēt, lai izņemtu ķermenī palikušu ērces galviņu.

Zīmīgi, ka situācija saasinājusies brīdī, kad sieviete konstatējusi, ka ērces galviņa palikusi ķermenī. Tieši tamdēļ uzrunāti mediķi,kas varētu palīdzēt atrisināt radušos problēmu. Savukārt Latvijas Infektoloģijas centrs atbild noraidoši, argumentējot, ka tas esot ķirurga darba, ziņo raidījums Bez Tabu.

f64

Stāstam turpinoties, veselības centra “Biķernieki” ķirurgs apgalvo, ka šāda procedūra gan netiek veikta. Līdz ar to, sieviete joprojām nespēj atrast speciālistus, kuri varētu novērst radušos problēmu.

Raidījuma Bez Tabu eksperimenta rezultātā, kur nācās uzdoties par pacientu, kuram ķermenī palikusi ērces galviņa, galvenokārt saņemtas pozitīvas atbildes.

Veselības centra “Biķernieki” uzņemšanas daļas darbinieki aicina pacientu ar palikušo ērces galviņu doties uz ķirurģijas kabinetu un izņemt to ārā.

Tomēr Infektoloģijas centra paŗstāvji paliek nelokāmi un arī eksperimenta dalībniekiem min, ka centrā nebūs iespējams veikt šādu pakalpojumu. Tostarp pieminot, ka galviņa varot palikt ķermenī, tā pati pēc dažām dienām nokritīs, kā arī tā nekādā mērā neapdraud cilvēka veselību.