Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: 6 lietas bērna vasaras aptieciņai

© F64

Lieliem un maziem skolas bērniem vasaras piedzīvojumi ir jau sākušies. Iespējams, kāds vēl tikai plāno braukt uz nometni, cits vēl dosies pārgājienā, vēl kāds atpūtīsies laukos pie omes. Lai vecāki un bērni vasaras atpūtu varētu baudīt ar mierīgu sirdi, svarīgi ir nodrošināties ar nelielu aptieciņu

Kādas lietas jāiekļauj bērna vasaras aptieciņā, stāsta Apotheka farmaceite Ivanda Krastiņa.

1. SAULES AIZSARGLĪDZEKLIS

Pirmā lieta, kam noteikti jābūt bērna ceļasomā, ir saules aizsarglīdzeklis. Izvēlieties līdzekļus, kas domāti tieši bērniem - to sastāvā būs ne tikai lielāks SPF līmenis (50+), bet arī citi aizsargfiltri, kas nesatur smaržvielas, konservantus un nav alerģiski.

2. PLĀKSTERI, MARLE, DEZINFEKCIJAS LĪDZEKLIS

Bērna aptieciņā noteikti jāiekļauj arī lietas, kas noderēs nelielu traumu gadījumā - dažāda izmēra plāksteri noderēs gan noberzumiem, gan nelielām brūcēm. Ja gadījies nobrāzties vai savainoties - glābējs būs dezinfekcijas līdzeklis un marle, kas attīrīs ievainojumu un uzsūks asinis.

3. MITRĀS SALVETES

Tās būs laba alternatīva brīžos, kad nav iespējas nomazgāt rokas. Bērnam izvēlieties salvetes, kuru sastāvā ir dezinfekcijas līdzeklis bez alkohola, lai ādu ne tikai attīrītu, bet arī nogalinātu baktērijas.

4. PRETINSEKTU LĪDZEKĻI

Ja iekodis ods vai knislis, ātri vien rodas piepampums, nieze un nepatīkama sajūta. Lai no tā izvairītos, aptieciņā ielieciet arī pretalerģijas gelu, kas atvēsinās un noņems niezi.

5. ZOBU PASTA UN ZOBU BIRSTE

Lai arī ārpus mājas bērns neaizmirstu parūpēties par zobu higiēnu, noteikti somā ielieciet zobu birsti un pastu. Ja parasti piedalāties bērna zobu tīrīšanas procesā, pirms došanās prom atgādiniet viņam par regulāru un pareizu zobu tīrīšanu.

6.

MEDIKAMENTI

Bērna aptieciņā jāiekļauj tikai ārsta ieteiktie medikamenti - tie var būt pretsāpju, pret alerģiju vai gremošanas traucējumu novēršanai. Noteikti informējiet atbildīgos pieaugušos par zāļu lietošanu, lai medikamenti tiktu lietoti pareizi un atbilstoši instrukcijai.