Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Veselība

8 populārākie mīti par matiem

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Neatkarīgi no tā, vai tie ir mūsu vecmāmiņu padomi vai labāko draudzeņu ieteikumi, Schwarzkopff Professional matu kopšanas meistari kliedē pasaulē populārākos mītus par matiem.

1. MĪTS: ja matus mazgā katru dienu, tie kļūst sausi.

PATIESĪBĀ - ja tiek izmantots jūsu matu tipam un tekstūrai piemērots šampūns, tas ne tikai attīra, bet arī mitrina matus un piešķir tiem apjomu. Tātad, ja jūtat, ka mati jāmazgā katru dienu, dariet to!

2. MĪTS: izraujot vienu sirmu matu, parādās pieci jauni.

PATIESĪBĀ - nosirmošanas ātrums ir atkarīgs no gēniem. Tādēļ, neatkarīgi no tā, vai jūs tos izraujat vai nē, jūs nevarat kontrolēt to skaitu.

3. MĪTS: matu ķemmēšana simt reižu dienā padara tos spīdīgus.

PATIESĪBĀ - pārmērīga matu ķemmēšana var bojāt un vājināt matus, padarot tos nespodrus un veicinot lūšanu.

4. MĪTS: mati jāgriež pilnā mēnesī, tad tie ātrāk ataug.

PATIESĪBĀ - izklausās pēc raganu stāstiņa. Bet, ja mēness ietekmē tik daudz ritmu dabā, pat paisumu un bēgumu, tad varbūt tā ir taisnība. Jo ūdens ir arī cilvēka ķermeņa galvenā sastāvdaļa.

5. MĪTS: matu griešana liek tiem ātrāk ataugt un padara tos biezākus.

PATIESĪBĀ - mati aug no saknēm, tāpēc, lai arī bojātu un sašķeltu matu galu apgriešana var likt tiem izskatīties biezākiem, tas nemaina to augšanas ātrumu.

6. MĪTS: ciešas zirgastes un copes veicina plikgalvību.

PATIESĪBĀ - ciešs matu sakārtojums patiešām ar laiku var veicināt matu izkrišanu, ko zinātniski dēvē par traction alopecia. Tāpēc ikdienā izvēlieties brīvāku matu sakārtojumu.

7. MĪTS: grūtniecības laikā krāsot matus ir kaitīgi.

PATIESĪBĀ - matu krāsošana pati par sevi nav kaitīga, bet ir jāuzmanās no kaitīgo ķīmisko izgarojumu ieelpošanas. Tāpēc - apspriediet labāko variantu ar savu frizieri.

8. MĪTS: mati jāskalo alū, lai padarītu tos skaistākus.

PATIESĪBĀ - tas pat nav mīts. Ja dodat priekšroku kuplākiem matiem, tad varat tā darīt, jo pēc šķidruma izgarošanas apiņi un mieži ieskaus matu stiebrus. Tiesa gan, aromāts būs ļoti īpatnējs.