Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: Iespējams veikt bezmaksas sejas ādas un matu veselības pārbaudes

AKTRISE Ieva Aleksandrova-Eklone jau izmantojusi iespēju pārbaudīt savu matu veselību. Noderīgus padomus to kopšanā viņa saņēma no ārstes triholoģes Ingas Zemītes © Foto no Ievas ALEKSANDROVAS-EKLONES personiskā arhīva

Sejas ādas un matu veselība vienmēr ir bijis un būs aktuāls temats gan sievietēm, gan vīriešiem. Bieži vien tiek kļūdaini izvēlēti kopšanas līdzekļi, ar kādiem uzlabot to veselību, kā rezultātā situācija nereti tikai pasliktinās.

Kā izvēlēties sev vispiemērotākos līdzekļus sejas ādas un matu veselībai? Kā orientēties skaistumkopšanas līdzekļu plašajā piedāvājumā? Atbildi nevar sniegt ne mamma, ne draudzene, ne kaimiņiene. To vislabāk var izvērtēt tikai ar profesionālu diagnostikas aparatūru.

Bezmaksas sejas ādas un matu veselības pārbaudes ar profesionālu diagnostikas aparatūru jau kopš mēneša sākuma iespējams veikt Benu aptiekās visā Latvijā. Turklāt, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, profesionāli skaistuma speciālistikosmētiķi sniedz konsultāciju par pareizu ādas kopšanu ikdienā un piemērotākās kosmētikas un kopšanas līdzekļu izvēli un to atbilstošu lietošanu.

Sejas ādas un matu veselības stāvokļa pārbaudes ietvaros - to aicina veikt jebkura vecuma sievietes un vīriešus - tiek noteikts ādas tips, mitruma, sebuma un pigmentācijas līmenis, bioloģiskais ādas vecums, ādas elastīgums, grumbu dziļums, galvas ādas vispārējais veselības stāvoklis, matu struktūra, matu problēmu būtība un cēloņi. Lai iegūtu visprecīzākos datus par savas sejas ādas un matu veselību, divas stundas pirms procedūras ādu ieteicams attīrīt un nelietot kosmētiku.

«Cilvēki ādas kopšanas jomā kļūst aizvien izglītotāki, daudz vairāk seko savam izskatam, jo to pieprasa gan darba, gan sociālā vide. Vesela, kopta āda, mati un nagi ir cilvēka vizītkarte, kas pauž attieksmi pret sevi,» saka dermatoloģe Lauma Valeine, norādot, ka visām vecuma grupām ir aktuālas problēmas, kas saistītas ar nepareizu ādas ikdienas kopšanas līdzekļu lietošanu neatbilstoši vecumam, ādas tipam, stāvoklim. Tāpēc, viņasprāt, ikvienam būtu jāiepazīst sava āda, jānoskaidro ādas tips un līdz ar to arī specifiskās ādas vajadzības un īpatnības. «Neatkarīgi no dzimuma un vecuma āda ir regulāri jāattīra, jāmitrina, jāpabaro un jāaizsargā no ārējās vides ietekmes. Šim rituālam jākļūst pašsaprotamam un jāintegrējas cilvēka ikdienā. Tam jākļūst par ieradumu,» uzsver dermatoloģe.

Pieteikties uz pārbaudēm iespējams Benu aptiekās pie farmaceita vai arī mājaslapā benu.lv.