Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

POZITĪVI: Liepājnieka diplomdarbs palīdzēs bērniem ar kustību traucējumiem

© facebook.com/Mid.lmmdv

Kaut arī mācību gads jau ir noslēdzies un jaunieši devušies pelnītā atpūtā, uzmanība piesaistīta Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņa diplomdarbam, kas palīdzēs pārvietoties bērniem ar īpašām vajadzībām.

Skolnieks vārdā Valters Krētainis izgatavojis un prezentējis patiesi oriģinālu un līdz šim neredzētu palīgierīci, kas paredzēta bērniem ar kustību traucējumiem, lai atvieglotu pārvietošanos. Projekts nosaukts par "Soli pa solim''.

Darba izstrādes gaitā bija nepieiciešams konsultēties ar Liepājas reģionālās slimnīcas fizioterapeiti,tālāk sekoja projekta maketēšana, kā arī testēšana, līdz palīgierīce bija gatava funkcionēt,vēsta portāls fenikssfun.com.

facebook.com/Mid.lmmdv

Zīmīgi, ka audzēknim ideja radusies pēc kāda laika, kad iepazinies ar savu meiteni, kuras mazais brālis Kristiāns cietis no celebrālās triekas. Šobrīd mazajam zēnam ir grūtības pārvietoties patstāvīgi, daudz laika pavadot guļošā stāvoklī. Tieši šis iemesls Valteru iedvesmojis, līdz ar to, radīta inovatīva palīgierīce, kas palīdz pārvietoties bērniem, kuriem ir kustību traucējumi.