Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

UZMANIES: Izrādās "Instagram" var kaitēt tavai garīgajai veselībai

CNN © CNN

Atsaucoties uz Lielbritānijas veselības organizācijas jauno pētījumu, izrādās, ka Instagram ir ārkārtīgi bīstama platforma, jo tā tiešā mērā kaitē jauniešu garīgajai veselībai. Tālāk bīstamības pakāpē seko Snapchat aplikācija.

Pētījuma gaitā aptaujāti teju 1500 jaunieši, vecuma kategorijā no 14 līdz 24 gadiem. Pētījums galvenokārt ir par to, kā sociālo mediju aplikācijas ietekmē veselību un jauniešu labsajūtu, piemēram, vai izjūt nemieru, depresiju, ieraugot citu personu fotoattēlus, sevis identitātes veidošana un ķermeņa tēla konstruēšana, ziņo starptautiskais medijs cnn.com

Instagram vietnē jaunietes nereti mēdz "padarīt sevi" par nereālām personībam, lielākoties izmantojot filtrus un photoshopu, kas neatbilst jauno dāmo reālajam izskatam.

Scanpix

"Instagram aplikācija palīdz justies ''perfekti'', piemēram, ja ķermenis vai seja attēlā nav no labākā rakursa, šķiet, ka kopējais tēls varētu izskatīties labāk, tad labprāt sievietes un meitenes izmanto rediģēšanas iespējas, lai paspilgtinātu savu personību, dabiskais vairs nešķiet tik pievilcīgs," pētījumā komentē anonīma respondente.

Lai risinātu šo problēmu, Lielbritānijas veselības organizacija aicna sociālo mediju aplikācijas veikt drošības pasākumus, lai palīdzētu jauniešiem cīnīties pret jūtu neatbilstību, ievietojot brīdinājuma paziņojumus par attēliem, kas tiek pārāk digitāli pārveidoti un manipulēti.