Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

Bišu māšu peru pieniņš- dabīgs jaunības un enerģijas eliksīrs

© Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency

«Bišu māšu peru pieniņš organismā darbojas kā antioksidants un tādējādi kavē novecošanos. Iespējams, tāpēc bitenieki, lietojot šo medus produktu, ilgstoši saglabā darbspējas un parasti arī jūtas un izskatās jaunāki,» novērojusi neiroloģe un apiterapeite Maruta Naudiņa.

Par bišu māšu peru pieniņa unikalitāti liecina fakts, ka, bitēm ar to barojot bišu māti un savus mazuļus, tie izaug aptuveni 21 dienā, bet bišu māte 16 dienās. Un tas ir izskaidrojams ar bišu māšu peru pieniņa vērtīgo un sabalansēto sastāvu, tas satur 21 aminoskābi (olbaltumvielas), 15 minerālvielu (K, Na, Ca, Mg, Fe, Cu u.c.), deviņus B grupas vitamīnus, kā arī citas vērtīgas vielas, informē LETA.

Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency

Bišu māšu peru pieniņu iesaka lietot cilvēkiem, kam nepieciešams uzlabot uztveres spējas, koncentrēšanos, piemēram, periodos, kad ir liela garīgā slodze - jāsagatavojas eksāmeniem, jāraksta diplomdarbs vai disertācija. Apiterapeite atklāj, ka bišu māšu peru pieniņš ir tik spēcīgs, ka to var lietot arī dažādu slimību gadījumā, tas palīdzēs ātrāk atveseļoties. Piemēram, pateicoties spējai uzlabot smadzeņu šūnu darbību (vielmaiņu), to var lietot pēc galvas traumām, insulta, encefalīta, meningīta un citām ar galvas smadzenēm saistītām saslimšanām. Protams, šādos gadījumos to vajadzēs kombinēt ar ārsta nozīmēto terapiju, medikamentiem.