Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Policija ķeras klāt pie e-veselības ieviešanas gaitas izpētes

© scanpix

Valsts policija izmeklēs iespējamus pārkāpumus e-veselības projekta ieviešanā, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē sacīja Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece Egita Pole.

Iepriekš ministrijā notikusi dienesta pārbaude par e-veselības projektu, un secinājumi tika nodoti Ģenerālprokuratūrai. Savukārt tagad Ģenerālprokuratūra šo lietu nodevusi Valsts policijai, sacīja Pole.

Tikmēr Saeimas komisijas deputāti vienojās rakstīt vēstuli Ģenerālprokuratūrai, aicinot informēt komisiju par šo jautājumu.

Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Kā ziņots, Veselības ministrija marta beigās noslēgusi dienesta pārbaudi saistībā ar e-veselības projekta ieviešanu, nosaucot virkni personu, kas kādā konkrētā brīdī bijušas atbildīgās par projekta īstenošanu, tostarp ir arī bijušie Nacionālā veselības dienesta (NVD) vadītāji Māris Taube un Daina Mūrmane-Umbraško. Tāpat tiek norādīts uz nepilnīgu SIA "Lattelecom Technology" darbu.

Komisija, kas veica dienesta pārbaudi par e-veselības projektu īstenošanu, arī rekomendēja izveidot augstā līmeņa koordinācijas un uzraudzības padomi projekta turpmākai virzībai.

Komisijas ieskatā par atbildīgajiem ir uzskatāmi NVD direktors un dienesta attiecīgā departamenta vadītāji, kā arī iepriekšējo finansējuma saņēmēju institūciju vadītāji un to projektu vadības vienību vadītāji.

Atbilstoši komisijas ziņojumam neviena no iepriekš nosauktajām personām vairs nav atbildīga par projektu.