Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

ATCERIES: Gaisa piesārņojums veicina novecošanos

© http://www.prevention.com

Visās pasaules lielākajās pilsētās gaisa piesārņojuma līmenis pārsniedz noteiktās pieļaujamās normas. Tās diemžēl ir sliktas ziņas arī ādas veselībai, jo gaisa piesārņojums veicina ādas priekšlaicīgu novecošanos.

Līdz pat 80% no ikdienā gūtajiem ādas bojājumiem un tās novecošanu veicina tādi apkārtējās vides agresori kā UV starojums un gaisa piesārņojums. Gaisa piesārņojumā ir neredzamas, sīkas daļiņas, kas spēj iekļūt pat dziļākajos ādas slāņos un matos, radot kolagēna šķiedru bojājumus. Kā cīnīties ar šo problēmu? Ko par to domā eksperti?

L’Oreál nesen veiktie pētījumi tiešām arī apstiprina, ka gaisa piesārņojums veicina ādas priekšlaicīgu novecošanos, jo īpaši - lielpilsētās dzīvojošajiem. Jo lielajās pilsētās esošais gaisa piesārņojums ir viens no kaitīgākajiem apkārtējās vides agresoriem. L’Oreál pētījumi atklāja arī, ka lielpilsētu iedzīvotāju organismā vitamīna E līmenis ir zemāks nekā lauku reģionu iedzīvotājiem. Bet vitamīna E trūkums mazina ādas dabiskās aizsargspējas, un āda kļūst dehidrēta. Tādējādi pilsētnieku āda ir vājāk sagatavota un mazāk aizsargāta.

Tāpēc pilsētniekiem sejas ādas kopšanā īpašu uzmanību iesaka pievērst krēmiem, kuru sastāvā ir vitamīns E. Tas ir plaši pazīstams spēcīgs antioksidants un brīvo radikāļu iznīcinātājs. Tas mazina mitruma zudumu ādā un uzlabo tās dabiskās aizsargspējas.

E vitamīnu saturošie krēmi ne tikai maigi un efektīvi atjaunina ādu, bet arī novērš mitruma zudumus un kairinājumus pēc vēja, saules. Piemēram, pavasarī un vasarā krēmi un fluīdi ar vitamīnu E palīdz atkopt saulē vai solārijā bojāto ādu.

Apzinoties arvien pieaugošā gaisa piesārņojuma draudus, Anglijas zīmols The Body Shop šajā pavasarī nācis klajā ar īpašu - 100% vegānisku (bez silikona, bez vazelīna, bez minerāleļļām) - kosmētiku, kas vēl aktīvāk palīdz cīnīties pret gaisa piesārņojuma ietekmi un sola saglabāt ādas jaunību. Tās sastāvā ir trīs augu cilmes šūnu komplekss, kas aizsargā no gaisa piesārņojuma un novecošanās.

***

100% VEGĀNISKA KOSMĒTIKA.

Pret piesārņojuma un UV aizsardzību piedāvā jaunie The Body Shop produkti: Drops Of Youth pīlings ādas jaunībai (145 ml/23,90 eiro) un Drops Of Youth aizsargemulsija ādas jaunībai SPF20 (50 ml/26 eiro)

PASARGĀ NO VIDES UN LAIKAPSTĀKĻU IETEKMES.

Stenders intensīvi mitrinošais serums Savvaļas roze sniedz ilgstošu un dziļu mitrināšanu. Uz ādas tas veido mitrumu aizsargājošu kārtiņu, tādējādi pasargājot to no vides un laikapstākļu ietekmes (30 ml/24,90 eiro)

IZTEIKTA IEDARBĪBA PRET BRĪVAJIEM RADIKĀĻIEM.

Francijas zīmola Institut Esthederm Intensif Vitamine E2 Serum (69 eiro)ir tūlītējs risinājums ļoti pastiprinātas ādas jutības gadījumā - āda tiek nomierināta un aizsargāta, lai efektīvāk cīnītos pret apkārtējās vides agresoriem

E VITAMĪNA INTENSĪVI MITRINOŠS KRĒMS.

Palīdz saglabāt mitrumu un nodrošina ilgstošu aizsardzību - The Body Shop krēmam ar vitamīnu E ir līdz 72 stundu iedarbība. Tas satur kviešu asnu eļļu, kas ir bagātīgs E vitamīna avots (50 ml/22,50 eiro)

ĀDAI AP ACĪM.

GIGI E Vitamin E krēms ādai ap acīm (50 ml/29,40 eiro), barojošs un nostiprinošs. Tas augstā koncentrācijā satur vitamīnu E mikrokapsulās, kas palīdz tam dziļi iekļūt epidermā un pakāpeniski izdalīties ādā, ilgstoši nodrošinot antioksidatīvu iedarbību

SUPERMITRINOŠS.

Dr. Organic Vitamin E Cream (50 ml/12,50 eiro) ir bioloģiski aktīvs, mitrinošs dabas līdzeklis, kas mitrina ādas ārējo slāni un ilgstoši notur valgmi