Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Ministrijai pārmet pāragru faktu izklāstu par Austrumu slimnīcas revīziju

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Valsts kontrole (VK) aizrādījusi Veselības ministrijai (VM), ka tā pāragri publiski atklājusi faktus no revīzijas ziņojuma.

Ceturtdien veselības ministre Anda Čakša žurnālistiem sacīja, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viestura Boka atlūgumus iesnieguši dienu pēc tam, kad VK ministrijai nosūtījusi revīzijas projektu par slimnīcas vadības darba efektivitāti. Ministre izteicās, ka viņai nav pārsteigums saņemt iestādes vadītāju atlūgumus, ņemot vērā, ka secinājumi par efektīvu pārvaldību ir slikti.

Savukārt VK pārstāve Zane Ozola aģentūrai LETA atzina, ka saskaņā ar Valsts kontroles likumu VK publisko revīzijas ziņojumu pēc tā spēkā stāšanās, kad ir veiktas visas nepieciešamās procedūras, proti, dota iespēja izteikt viedokli revidējamai vienībai, pieņemts revīzijas departamenta lēmums, pagājis likumā noteiktais pārsūdzības termiņš.

"Par šādu kārtību ir informēta arī VM, tādējādi nav pieņemama prakse publiski atklāt revīzijas ziņojumā minētos faktus, neievērojot likumā noteikto kārtību. Tas sabiedrībai var radīt nepilnīgu un nepareizu priekšstatu par revīzijas ziņojuma konstatējumiem. Lūdzam turpmāk amatpersonas un revidējamo vienību darbiniekus ievērot minētās likuma prasības," uzsvēra Ozola.

Tāpat VK pārstāve informēja, ka VK revīzija minētajā jautājumā tiks pabeigta un ziņojums tiks publiskots šā gada aprīlī, kad ar tā saturu varēs iepazīties ikviens interesents.

"VK, ievērojot likumā noteikto, līdz revīzijas ziņojuma spēkā stāšanās brīdim nevar publiskot informāciju, kas iekļauta revīzijas ziņojumā. Tai ir ierobežotas pieejamības statuss," piebilda VK pārstāve.