Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Vecāki: Pabalsti neaug, bez zāles bērnam 3 mēnešu laikā par četriem eiro dārgākas

© Andris Vīgants/Facebook

Kāds bērna tēvs sašutis par zāļu cenām bērniem. Medikaments, kas domās saaukstēšanās laikā, trīs mēnešu laikā kļuvis par vairāk nekā četriem eiro dārgāks.

Sociālajā tīklā Facebook Andris parāda viena medikamenta divus iepakojumus - pa kreisi aptuveni pirms trim mēnešiem pirktas zāles, pa labi - pirmdien, 20. februārī, pirkts "Nurofen" medikaments. Pirms trim mēnešiem pirkto zāļu cena bija 5,03 eiro, bet februārī tas pats medikaments izmaksājis 9,23 eiro.

"Lieki teikt, ka tie ir bērnu medikamenti. Pirkts vienā un tajā pašā aptiekā. Bērnu pabalsts nav mainījies un algas ne tik," norāda Andris.

Viņš norāda, ka medikaments ir identisks iepriekš iegādātajām. Citi komentētāji informē, ka pat plāksteru cena ir dubultojusies, tādēļ neesot jābrīnās par medikamentiem.

Savukārt Elīna dalījusies ar farmaceita skaidrojumu, kādēļ “Nurofena” cena bija zema: "Vienā aptiekā māmiņa pirka "Nurofenu", ieraugot cenu bija šokā, ka tik dārgi, tad sekoja farmaceita paskaidrojums: šis medikaments iepriekš bija iepirkts pa ļoti mazu naudu un ļoti lielā daudzumā, kamēr pienāca brīdis ka šis lielais iepirkums beidzās. Pa to laiku nedaudz dārgākie medikamenti jau bija beigušies un uz šo brīdi, kad jāveic jauns iepirkums šim medikamentam cena jau ir krietni kāpusi. Tāpēc mēs ilgi varējām priecāties pa tik mazu summu."