Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

ATBALSTI: Mazajai Katrīnai Latvijas ārsti nespēj palīdzēt; jādodas uz Krieviju

© Elmārs Rudzītis, F64 Photo Agency

"Palīdzēsim viens otram" publicējusi Katrīnās māmiņas palīgā saucienu, lai varētu meitiņu aizvest pie speciālista Krievijā.

Piecgadīgās Katrīnas mamma Ilona raksta, ka meitene piedzima ar iedzimtiem ceļu locītavu mežģījumiem: “Tas man bija liels šoks un negaidīts pārbaudījumus, jo grūtniecības laikā neviens neteica, ka gaidāmas kādas problēmas. Mēs nepadevāmies un atradām ārstu Krievijā, kurš mums palīdzēja.”

Ar ziedotāju un Krievijas ārsta palīdzību pirms četriem gadiem izdevās ielikt abus ceļus atpakaļ. Vienu celīti nācās operēt 8 mēnešu vecumā, bet ar otru likās, ka būs viss kārtībā ieliekot manuāli. Paejot gadiem izrādās, ka ceļa locītava kura tika manuāli ielikta tomēr nav īsti nostiprinājies.

Katrīna rāpo, ceļas uz ceļiem, ir ļoti aktīva un dzīvespriecīga. “Šobrīd var redzēt, ka meitiņa cenšas celties uz kājiņām, bet viņa to nevar izdarīt, jo celītis nav īstajā vietā. Neskatoties uz to, ka viņai ir reta iedzimta ģenētiska kaite, nelīdzsvarota hromosomas abrezācija, Katrīna ļoti zinātkāri un ātri uztver jaunu informāciju. Lai gan lēnām, bet viņa attīstās. Skatās kā citi bērni vasarā skraida un lec viņai actiņas mirdz un man žēl meitiņu, jo redzu ka viņa arī vēlas skriet,” stāsta mamma.

Ģimene vēlais, lai meitene septembrī sāk apmeklēt bērnudārzu. “Esam mēģinājuši nostabilizēt ceļa locītavu ar ortozes palīdzību,bet diemžēl tas nedeva cerētos rezultātu. Šobrīd ļoti nepieciešama atkārto apmeklējums Krievijā pie traumatologa - ortopēda, kurš ārstēja meitiņu no paša sākuma. Diemžēl man pašai nav iespējas segt šos izdevumus, jo rūpējos par meitiņu mājas un strādāt patstāvīgu darbu nevaru. Tādēļ atkārtoti vēršos pie Jums pēc palīdzības. Lai mēs varētu tikt pie ārsta uz konsultāciju un pārbaudēm nepieciešami ir 800 eiro,” saka Ilona.

Latvijā ar šo diagnozi nav pieredzes, bet ārsts Krievijā, pie kā ģimene brauca, ir ar ļoti lielu pieredzi šajā problēmā. Summa ietilpst ceļa izdevumi,uzturēšanas apmēram 3-5 dienas un medicīniskie izmeklējumi. Šobrīd saziedoti 150 eiro.

Iespējams ziedot ar pārskaitījumu:

Konta rekvizīti: (Ar norādi Katrīnas ārstēšanai)
"Palīdzēsim viens otram"
reģ.nr - 40008260372
AS Swedbank
LV06HABA0551043090995

Avots