Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

E-veselības sistēmā šobrīd pieejami 13 dažādi pakalpojumi

© Ekrānšāviņš

E-veselības sistēmā un valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "latvija.lv" iedzīvotājiem šobrīd ir pieejami 13 dažādi veselības nozares e-pakalpojumi, kas nodrošina iespēju ātri un ērti noskaidrot ar savu veselību saistītu informāciju, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

NVD atzīmē, ka e-pakalpojumos iedzīvotājiem ir pieejami dati, kas e-veselības sistēmā no ārstniecības iestāžu puses brīvprātīgi tiek ievadīti kopš 2016.gada septembra, savukārt visi vēsturiskie dati sistēmā netiks atspoguļoti. Tādējādi vairākos e-pakalpojumos informācija būs pieejama tikai ar laiku, ārstniecības iestādēm arvien aktīvāk darbojoties e-veselības sistēmā un pakāpeniski ievadot tajā pacientu medicīnisko informāciju.

Piemēram, e-pakalpojums "Manas e-receptes" sniedz iespēju ikvienam apskatīt informāciju par visām viņam e-veselības sistēmā izrakstītajām e-receptēm. Savukārt e-pakalpojums "Mani vizuālās diagnostikas dati" nodrošina iespēju apskatīt sev veikto vizuālās diagnostikas izmeklējumu attēlus un slēdzienus, kas ir ievadīti e-veselības sistēmā.

Tāpat arī noteikts, ka līdz 1.jūlijam ārstiem savu pacientu medicīnas pamatdatu norādīšana e-veselības sistēmā ir brīvprātīga, taču pēc minētā datuma šīs informācijas ievadīšana būs obligāta.

Līdz februāra beigām iedzīvotājiem kļūs pieejami vēl trīs e-pakalpojumi - "Reģistrēties pie ģimenes ārsta", "Saņemt e-konsultāciju no ģimenes ārsta" un "Pieteikt Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK)".