Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

PALĪDZI: Smagā slimība Justīnes kaulus padarījusi ļoti trauslus

© palidzesim.lv

Palīdzēsim.lv aicina atbalstīt 11 gadus veco Justīni, kura cieš no kaulu slimības, kas meitenes kaulus padara īpaši trauslus. Meitenei nepieciešama speciālistu palīdzība, kā arī apkārtējās vides uzlabošana, lai Justīne varētu brīvi iziet ārā.

Justīne ir 11 gadus veca meitene, kurai jau piedzimstot tika konstatēta smaga slimība - Osteogenesis imperfecta.

Tā ir ģenētiska slimība, kas izpaužas ar dažādas pakāpes kaulu trauslumu, un tie neattīstās. Meitenes kauli ir tik trausli, ka pat neveiksmīgi pagriezta rociņa var izraisīt lūzumu, bet, par spīti sāpēm, meitene ir dzīvespriecīga un zinātkāra.

Kaulu trausluma un deformācijas dēļ, Justīne pārvietojas ratiņkrēslā. Ir pārciestas operācijas, lai kājas nostiprinātu ar stieņiem, bet kustības joprojām ir ierobežotas. Mēģinājumi nostāties kājās ir beigušies ar kritieniem, tāpēc šobrīd meitenei ir jāpārvar bailes un tam nepieciešamas psihologa konsultācijas.

Vairākas reizes gadā meitene ar mammu dodas uz slimnīcu, lai introvenozi saņemtu kārtējo zāļu devu, kas kaut mazliet atvieglo ikdienu.

Došanos pastaigās apgrūtina nepielāgotā vide cilvēkam ratiņkrēslā, jo, lai tiktu lejā no trešā stāva, vienam no vecākiem Justīne un krēsls ir jānones. Arī šobrīd pieejamais ratiņkrēsls nav piemērots pastaigām ārā, jo meitenes trauslās rociņas nespēj pa grubuļainajiem ceļiem to virzīt uz priekšu. Tāpat meitenei nepieciešama dažāda veida terapija, lai kļūtu patstāvīgāka un spētu pati par sevi parūpēties, kā arī lai attīstītu kustības un vingrinātu visu ķermeni.

Justīnei patīk dejot ratiņkrēsla dejas un jau uzstājusies koncertā. Viņa labprāt apkārtējos priecē ar dziedāšanu un, kā jau īstai dāmai pienākas, Justīne pucē un izkopj savu meitenīgumu, lakojot gan sev, gan mammai nadziņus un izvēloties piemērotākās rotaslietas.

Psihologa konsultācijām, smilšu terapijai, Justīnes dzīves vietas pielāgošanai nepieciešami EUR 2500.

Ziedo šeit!

Var zvanīt arī pa ziedojuma tālruni: 90006888 (maksa par zvanu 1,42 EUR)