Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Atpūtnieki slēpošanas trasēs guvuši smagas traumas

© Kaspars Krafts/ F64 photo Agency

Vakar mediķu palīdzība bija nepieciešama četriem cilvēkiem vecumā no 11 līdz 34 gadiem, kuri guva traumas, uz kalna baudot ziemas priekus, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Vidzemē 29 gadīgs vīrietis ar snovborda dēli braucienā no kalna kritis un stipri sasitis seju, bet Kurzemē 34 gadus vecs vīrietis nobraucienā ar dēli sasitis kāju un, iespējams, lauzis atslēgas kaulu.

Savukārt 25 gadīgs vīrietis neveiksmīgā braucienā ar slēpēm sasitis muguru un kāju, bet kāda 11 gadus veca slēpotāja Vidzemē nogādāta slimnīcā ar aizdomām par potītes lūzumu.

Tāpat vakar mediķi slimnīcās nogādājuši astoņus cilvēkus, kuri guvuši dažāda veida traumas pēc kritiena uz slidenajām ietvēm. Kopumā šie cilvēki bijuši vecumā no 17 līdz 78 gadiem, savukārt traumas bijušas šādiem gadījumiem tipiskas - lielākoties kāju un roku traumas, kā arī galvas un pleca sasitumi.

Savukārt vakar slimnīcās Kurzemē nogādāti vairāki cilvēki, kuriem mediķu palīdzība bija nepieciešama pēc hipotermijas jeb ķermeņa atdzišanas.

Kāds 49 gadīgs vīrietis atrasts kāpņu telpā pēc kritiena pa trepēm, 59 gadīgs vīrietis bija iekritis ūdenī, savukārt 82 gadus vecs kungs pārsalis, jo ilgstoši bija atradies mazkustīgā stāvoklī.

Savukārt septiņgadīgs zēns nogādāts slimnīcā, jo bija pielicis roku pie karstas krāsns, tā gūstot plaukstas apdegumus.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1164 izsaukumiem, no kuriem 194 bija saistīts ar dažāda veida traumām.