Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

PALĪDZI: Didzis atgūstas no ļoti smagas traumas; cer atkal staigāt

© Elmārs Rudzītis, F64 Photo Agency

Ziedot.lv ievietots ģimenes palīgā sauciens - 35 gadus vecajam Didzim, kurš guva smagu galvas traumu, ārsti prognozēja dzīvi bez kustībām, taču daudzbērnu tēvs cīnās un nepieciešams pavisam nedaudz, lai Didzis varētu nokļūt uz rehabilitāciju.

Didzim ir 35 gadi, viņam ir ģimene, kurā aug 4 gadus vecs dēliņš un sievas 10 gadus vecā meita. Didzim ir arī 9 gadīga meita no iepriekšējās laulības. Sieva Kristīne ir sākumskolas skolotāja, viņš pats vairākus gadus strādāja metālapstrādes uzņēmumā. Ģimene dzīvo Tērvetē.

Pērn jūlijā notika liela nelaime, Didzis darba vietā paklupa, kā rezultātā radās galvaskausa lūzums un smadzeņu bojājums. Tika veikta operācija, bet pēc nedēļas sākās asiņošana. Tādēļ tika veiktas vēl vairākas atkārtotas operācijas asiņošanas apturēšanai labajā smadzeņu puslodē. Pēc operācijām stāvoklis bija smags, bija mazas izredzes, ka Didzis vispār izdzīvos, mēnesi viņš bija komā.

Pēc atmošanās no komas sekoja lēna atveseļošanās. Pēc vairāk kā diviem mēnešiem slimnīcā, Didzis nokļuva rehabilitācijas centrā, kur mācījās dzīvot no jauna.

Neskatoties uz sākotnēji pesimistiskā prognozēm, ka Didzis būs guļošs un nestaigās, šobrīd viņš pats ēd, spēj apsēsties un pamazām atjaunojas kustības kreisajā paralizētajā kājā. Tas dod cerību, ka Didzis staigās!

Ģimenes līdzekļi rehabilitācijas apmaksai ir izsīkuši, valsts apmaksātā iespēja 13 dienu rehabilitācijai ir izmantota. Ģimene lūdz palīdzību turpmākās rehabilitācijas apmaksai.

“Sirds neļauj man apstāties, tādēļ redzot, ka paliek arvien labāk, negribu padoties. Vēlos, lai bērni redz tēti, staigājot un priecājoties par dzīvi. Visas ikdienas rūpes un rēķini nu ir uz maniem pleciem, ar ko ir ļoti grūti tikt galā, jo esmu skolotāja ar diviem maziem bērniem. Bet es nevēlos padoties, jo cerība ir, tikai vajag lielu darbu un līdzekļus, “ stāsta Didža sieva Kristīne.

Rehabilitācijas centrs “Jaunķemeri” un Vaivari izmaksā 1360 eiro.

Ziedot iespējams šeit.