Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBAI: Māli organisma attīrīšanai

© Shutterstok

Daba piedāvā daudzus veidus organisma attīrīšanai, viens no neparastākajiem, bet ne ekstrēmākajiem veidiem ir mālu izmantošana.

Pavasara tuvošanās mudina atcerēties, ka pavisam drīz būs klāt gavēnis, kad daudzi uz kādu laiku atteiksies no noteiktu produktu lietošanas. Daudzi šo laiku uzskata par rakstura audzināšanu, bet daudzi to uztver par labu ieganstu organisma attīrīšanai. Periodiska organisma attīrīšana vairs nav nekāda ekstrēma nodarbe, gluži otrādi - mūsdienu dzīvesveidā labi iederīgs higiēnas pasākums.

Lai gan daudzi uzskata, ka māli piemēroti tikai dažādām maskām un ārīgām ķermeņa procedūrām, tie ir viens no senākajiem līdzekļiem organisma attīrīšanai, jo ir lielisks absorbents, piesaista un no organisma izvada toksīnus, kas ķermenī uzkrājas. Lai vai cik veselīgs arī būtu mūsdienu cilvēka dzīvesveids, ķermeņa periodiska iekšēja attīrīšana ir gluži vai norma. Tomēr svarīgi šim nolūkam ir iegādāties nevis kosmētiskajām procedūrām paredzētos produktus, bet īpaši attīrītus zilos mālus, ko var lietot iekšķīgi. Ir vairāki varianti, kā lietot mālus attīrīšanas procedūrām. Starp citu, mālu iekšķīga lietošana tiek ieteikta arī kā alternatīva diētām tiem, kuru mērķis ir svara samazināšana.

Tie, kas neriskē mālus lietot iekšķīgi, ver izmēģināt māla aplikācijas - mitrus mālus apmēram 1-2 centimetrus biezā slānī uzliek uz lina vai kokvilnas drānas, uzklāj uz sāpošās vietas, tur apmēram 1,5-2 stundas. Šos mālus nedrīkst izmantot atkārtoti! Lai sasniegtu vēlamo efektu, ietiecams veikt apmēram 15-20 procedūras.

***

1. variants

Pirmā nedēļa

Tukšā dūšā pirms brokastīm siltā ūdenī izšķīdināt pusi tējkarotes mālu, izdzert vienā rāvienā. Piecas stundas pēc tam nedrīkst pārtikā lietot piena produktus, kafiju un tēju. Vislabāk dzert apmēram glāzi ūdens, kam pievienota citrona sula. Pēc 30-60 minūtēm var brokastot, vislabāk - vieglu veģetāru pārtiku.

Otrā nedēļa

Tukšā dūšā pirms brokastīm siltā ūdenī izšķīdināt tējkaroti mālu, izdzert.

Pēc 30-60 minūtēm - vieglas veģetāras brokastis.

Trešā nedēļa

Tukšā dūšā pirms brokastīm siltā ūdenī izšķīdināt ēdamkaroti mālu, izdzert. Pēc 30-60 minūtēm - vieglas veģetāras brokastis.

Ceturtā nedēļa

Tukšā dūšā pirms brokastīm siltā ūdenī izšķīdināt apmēram 20 gramus mālu, pievienot tik daudz ūdens, lai izveidojas šķidra putriņa, izdzert. Pēc 30-60 minūtēm - vieglas veģetāras brokastis.

Attīrīšanas procedūras laikā nav ieteicams uzturā lietot produktus, kas sekmē aizsprostojumus zarnās - baltu maizi, konditorejas izstrādājumus, desu izstrādājumus.

***

2. variants

2-3 ēdamkarotes mālu izšķīdināt

200 ml ūdens, iegūto izdzert trīs piegājienos visas dienas laikā

30-60 minūtes pirms ēšanas. Strikti aizliegts lietot piena produktus, kafiju un tēju.

Ļoti svarīgi ir lietot daudz ūdens, minimums - divus litrus dienā.