Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

67% iedzīvotāju aktivitātes veselības uzlabošanai veic neregulāri, rāda aptauja

© SCANPIX

Sākoties jaunam gadam, liela daļa iedzīvotāju Jaunā gada apņemšanos saista ar esošo paradumu maiņu. Daļa plāno atmest smēķēšanu, citi solās vairāk sportot un vēl kāds apņēmies sākt ēst veselīgāk. EUROAPTIEKAS veiktā aptauja rāda, ka lielākā daļa jeb 67% aptaujāto aktivitātes savas veselības uzlabošanai veic neregulāri, bet 16% atzīst, ka vispār nav raduši motivāciju pašsajūtas un veselības uzlabošanai, informē Nadīna Erdmane.

91% respondentu apgalvo, ka vēlas un domā par saviem ikdienas paradumiem un pievēršanos veselīgākam dzīvesveidam, tomēr nepilna trešdaļa (30%) norāda, ka tikai aptuveni zina, kādus soļus spert,lai savā ikdienā mērķtiecīgi virzītos uz veselīgāku dzīvesveidu.

Lai gan vairāk nekā puse (68%) aptaujāto uzskata, ka zina, ar ko sākt, lai uzlabotu savas dzīves kvalitāti, tikai 17% ikdienā reāli veic regulāras un plānveidīgas aktivitātes pašsajūtas uzlabošanai. 55% aptaujas dalībnieku norāda, ka ikdienā jūtas saspringuši.

"Veselība ir vērtība katram cilvēkam, ģimenei un visai sabiedrībai kopumā. Ikdienā konsultējot klientus aptiekā, redzam, ka bieži vien cilvēkiem ir grūti rast motivāciju arī nelielu, bet neveselīgu ieradumu maiņai," stāsta farmaceite Ieva Zvagule.

Aptauja tika veikta interneta vidē un tajā piedalījās 2270 respondenti.