Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

PALĪDZI: "Gribu dzīvot..." Jaunai sievietei jāsāk cīņa ar vēzi

© Elmārs Rudzītis, F64 Photo Agency

Sociālajā tīklā Facebook publicēts stāts, kā jauna sieviete gadumijā gada nogalē uzzinājusi briesmīgas ziņas - viņai ir vēzis krūtīs, plaušās un limfos. Santai tagad jāuzsāk ārstēšana, taču nav nepieciešami līdzekļi padziļinātas diagnostikas veikšanai.

"Murgs! Bezmiegs! Uztraukums tāds, ka kājas un rokas aukstas! Kaut kur tālumā klusi nosvīdusi sirsniņa pukst: "gribu dzīvot, gribu dzīvot"! Asara ienirst spilvendrānā un tūlīt savienojās ar to jūru, kas tur jau tusē. Būs jau labi, es nepadošos arī šonakt un rīt pa dienu! Pa mazam solītim uz priekšu! Es nepadošos: "gribu dzīvot, gribu dzīvot"! Sirds toni papildina zobu klaboņa.

Mīļie, man ir vēzis, pavisam slikts un neatklāts līdz galam, viltīgs. Tas perinās krūtīs, limfos un vakar pateica, ka plaušās arī. Nu nelāgi, pavisam nelāgi. Tas skaita manus mirkļus ātri, jo ir tāds, kas ātri uz priekšu dodas. Man jau neko nevajag! Tikai, lai varu vēl mazliet lēktu, mazliet rietu, mazliet savu bērnu smieklu, mazliet vienkārši dzīvot!

Nu re, bija jums jau tāda nojauta, kad mani sveicāt, ka nebūs laba man par daudz vēlēts. Es tikai 30. decembrī uzzināju. No sākuma biju priecīga, jo beidzot izskaidrojams bija mans nogurums.

Pie ārstiem jau četrus gadus regulāri gāju un saņēmu paskaidrojumu, ka tās tikai cistas, un nav par ko uztraukties. Asinīs nekas neuzrādījās. Nu un tagad ķer nu vēju laukā!

Es biju nolēmusi jums neteikt neko, bet man vajag jūsu palīdzību, jo netiekam galā. Vakar (10, janvārī) dakteris prof. Irmejs nosūtīja mani uz PET diagnostikas aparātu. Tas ir tāds, kurš palīdzēs noskaidrot, kādu ārstēšanu uzsākt, jo pašlaik ķīmiju atliek, kad uzzināja par plaušām.

Tas maksā 1150 eiro. Igaunijā no sākuma likās, ka lētāk, bet saliekot visu kopā un vēl laiku, kura manā gadījumā nav. PET izmeklējumam pieteicu laiku 18. janvārī, Latvijā. Pašlaik ir 400 eiro," vēsta sievietes ieraksts.

Dienas laikā sieviete saņēma ziedojumus 827 eiro apmērā. Santa sirsnīgi pateicas saviem ziedotājiem: "Ir tā, ja būs pāri par izmeklējuma naudiņām, tas protams tiks tālāk izmantots manai ārstēšanai. Tas ir tikai sākums, un ir liela cerība, ka pareizi izvēlēts sākums noteikti aizvedīs uz laimīgām beigām.

Man jums ir jāsaka vēl kas, ja es izvēlēšos ķīmiju, tad kamēr būs ķīmija visdrīzāk būšu arī neredzīga pavisam. Bet pēc ķīmijas tam jāatiet. Es ļoti ceru, ka tā nebūs, un centīšos atrast to ārstēšanas veidu, kas saglabātu arī redzi.

Es noteikti došu jums ziņu, un prasīšu padomu. Paldies jums visiem par atsaucību."

Santai var palīdzēt, pārkaitot naudu uz kontu:

Santa Vanaga
LV41NDEA0000080842039 ar norādi ziedojums

Avots