Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Miris šīs sezonas pirmais gripas pacients

© F64

Pagājušajā nedēļā miris šīs sezonas pirmais gripas pacients, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati.

Šim cilvēkam laboratoriski apstiprināta A tipa gripa. Mirušais bijis vecuma virs 70 gadiem un viņam bijušas smagas hroniskas saslimšanas. SPKC gan norāda, ka datu par vakcināciju pret gripu šajā sezonā vēl nav.

Tāpat gada pēdējā nedēļā slimnīcā ar gripu nogādāti 53 cilvēki. Lielākā daļā jeb 45 cilvēki stacionāri ar gribu, bet deviņi cilvēki hospitalizēti ar gripas izraisītu pneimoniju. Kopumā 46 pacienti slimnīcā nogādāti Rīgā, četri - Ventspilī, trīs - Rēzeknē un viens - Gulbenē

Kopš šīs gripas sezonas sākuma slimnīcās uzņemti 116 pacienti saistībā ar gripas infekciju.

Tāpat arī aizvadītajā nedēļā Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijā noteikti 76 A tipa gripas vīrusi un 12 B tipa gripas vīrusi.

Arī ģimenes ārsti pagājušajā nedēļā reģistrējuši 13 gripas slimniekus.

norāda, ka kopš sezonas sākuma Latvijā tiek novērota zema gripas aktivitāte, tomēr pēdējo nedēļu laikā pieaug gan klīniski noteikto, gan laboratoriski apstiprināto gripas gadījumu skaits. Šajā laika periodā gripas gadījumi tika reģistrēti gandrīz visās monitoringā iekļautajās pilsētās, taču nevienā no pilsētām intensitāte nav pārsniegusi 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem.