Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

Smiltēns: Panākta vienošanās, ka Alūksnes slimnīca strādās kā otrā līmeņa slimnīca

© F64, attēlam ir ilustratīva nozīme

Koalīcijas sadarbības padomes sēdē šodien ar veselības ministri Andu Čakšu panākta vienošanās, ka Alūksnes slimnīca turpinās nodrošināt diennakts veselības aprūpi kā otrā līmeņa slimnīca, pēc sanāksmes žurnālistiem sacīja "Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Viņš norādīja, ka Čakša par Alūksnes slimnīcas nākotni esot paudusi, ka "viņiem nekas nedraud".

Līdz ar to ir noņemtas bažas par slimnīcas slēgšanu un ka Alūksnes, Gulbenes un Viļakas novadu iedzīvotāji varētu palikt bez diennakts veselības aprūpes pieejamības stundas attālumā, sacīja politiķis.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzsvēra, ka koalīcijas sēdē veselības ministre Čakša ir atbildējusi uz jautājumiem par Alūksnes slimnīcu un ir pielikts punkts visām spekulācijām šajā jautājumā.

Kā ziņots, jautājums par Alūksnes slimnīcu tika skatīts pēc partijas "Vienotība" rosinājuma. Smiltēns kopā ar kolēģi Saeimas deputātu Hosamu Abu Meri (V) iepriekš apmeklēja Alūksnes slimnīcu un iepazinās ar situāciju medicīnas iestādē. Politiķis atgādināja, ka iepriekš pie Saeimas protestā par slimnīcas nākotni bija pulcējušies alūksnieši un viņu atbalstītāji.

LETA jau ziņoja par Alūksnes slimnīcas satraukumu saistībā ar Veselības ministrijas (VM) iepriekš plānotajām reformām slimnīcu tīklā, kas varētu samazināt Alūksnes slimnīcas līmeni un sniegto pakalpojumu apjomu. VM plānos ir slimnīcas Latvijā iedalīt piecos līmeņos atkarībā no speciālistu skaita, sniegtajiem pakalpojumiem, aprīkojuma uncitiem kritērijiem.

VM sola, ka jebkura veida reformas slimnīcu tīklā Latvijā spēkā varētu stāties, ātrākais, 2019.gadā.