Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

Komisija atbalsta par pusmiljonu eiro palielināt finansējumu kompensējamo medikamentu apmaksai

© F64

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja priekšlikumu novirzīt papildu 520 000 eiro nākamā gada budžetā kompensējamo medikamentu apmaksai.

Deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) rosināja šos līdzekļus paredzēt kompensējamiem medikamentiem, jo plānots pamatbudžeta ieņēmumu palielinājums no tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa izmaiņām.

Iepriekš komisija izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Akcīzes nodokļa likumā, piekrītot iecerei palielināt akcīzes nodokli cigarillām un citiem tabakas izstrādājumiem. Parādnieks priekšlikumos šim likumprojektam rosināja noteikt augstāku nodokļa likmi cigarillām. Deputāts priekšlikumu pamatoja ar faktu, ka cigarillas ir līdzīgas "parastajām" cigaretēm - to filtrs, izskats, garums un iepakojums ir līdzīgs. Cigarillām un cigaretēm pielietojums ir vienāds - cigarillas ir "parasto" cigarešu aizstājējas. Komisija viņa priekšlikumu atbalstīja.

Kā ziņots, Budžeta komisija pagājušajā nedēļā sāka vērtēt priekšlikumus nākamā gada budžetam. Savukārt galīgajā lasījumā par šiem jautājumiem Saeima lems 23.novembrī.