Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Veselība

ŠOKĒJOŠI: Ārsti Jēkabpilī vīrietim diagnosticē vēzi, bet viņš mirst no pneimonijas

Attēlam ilustratīva nozīme © Scanpix

Latvijas Televīzijas raidījums "Točki nad i" Oksana Lāce pastāstījusi šokējušu gadījumu, kad nepareizas diagnozes dēļ miris 65 gadus vecs vīrietis.

Raidījums vēsta, ka pērn augustā slimnīcā Jēkabpilī nonāca 65 gadus vecs vīrietis. Kā stāsta meita Oksana, vīrietis ārstniecības iestādē nonāca smagā stāvoklī. Veicot izmeklēšanu ārsti paziņoja, ka vīrietim ir plaušu vēzis 4. stadijā ar metastāzēm visā organismā.

Citi speciālisti meitai atklājuši, ka šādā veidā, ar rentgenu, vēzi diagnosticēt nevar, vajadzīgas papildu analīzes. Tādēļ Oksana centusies tēvu pārvest uz citu slimnīcu, taču tas nav izdevies un viņš pēc pāris dienām nomiris.

Veicot sekciju atklājies, ka vīrieša nāves cēlonis nav audzējs - viņš miris pneimonijas dēļ, vēsta raidījums.

Veselības inspekcijas ārstu darbā pārtraukumus nav saskatījusi. O. Lāce uzskata, ka pārbaudes dokumenti ir viltoti, jo tajos vaina novelta uz pacientu un ārsts ir attaisnots. Tāpat nelaiķa meita uzskata, ka mainīta tēva medicīnas karte, kurā norādīti medikamenti, kuri netika doti. Jēkabpils slimnīca par notikušo komentāru nesniedz un Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Ivars Zvīdris raidījumam atteicās komentēt šo lietu.

Oksana vērsusies Ārstniecības riska fondā un Ģenerālprokuratūrā.

Veselības ministre Anda Čakša raidījumam atzina, ka šāda situācija nav pieļaujama. Slimnīcai esot jāparāda sava ētiskā attieksme un jāveic izmeklēšana.