Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

No šodienas aptiekas sāk pieņemt pirmās elektroniskās receptes jeb e-receptes

© Scanpix

Lai gan e-veselības sistēma vēl nebūt nav veiksmīgi sākusi darbotie, tomēr teorētiski tās ieviešanai būtu jābeidzas 1. decembrī. Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā būtu jāuzsāk darboties arī e-receptes sistēmai.

No šodienas, 27. oktobra, BENU Aptiekas sāk pieņemt pirmās elektroniskās receptes jeb e-receptes. Elektroniskā recepte ir daļa no e-veselības jeb Vienotās veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmas, kuras darbību Latvijā plānots pilnībā uzsākt ar šā gada 1. decembri.

BENU Aptiekas ir pirmās aptiekas Latvijā, kuras uzsāk e-recepšu apkalpošanu. Kopš šodienas receptes tiek pieņemtas četrās BENU Aptiekās Rīgā - Brīvības ielā 194, Brīvības ielā 373, t/c „Alfa” un t/c „Domina Shopping”. Savukārt reģionos šo sistēmu pirmā ir ieviesusi BENU Aptieka Liepājā, Ganību ielā 175-177. Tuvākās nedēļas laikā e-recepšu pieņemšanu uzsāks vēl 13 BENU Aptiekas.

„Esam veikuši rūpīgus sagatavošanās darbus, lai jau savlaicīgi varētu uzsākt e-recepšu sistēmas lietošanu. Pilotaptieku farmaceitiem būs iespēja iepazīt sistēmas darbības nianses un kvalitāti kā arī sniegt savas atsauksmes un ierosinājumus Veselības ministrijai un Nacionālajam veselības dienestam ar kuriem aktīvi sadarbojamies. Arī ārstiem un klientiem tā ir iespēja izmēģināt e-receptes darbību” komentē „BENU Aptieka Latvija” mazumtirdzniecības direktore Anete Rožkalna.