Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Asociācija: Viens tūrists par medicīnas pakalpojumiem Latvijā atstāj aptuveni 850 eiro

© f64

Viens tūrists par medicīnas pakalpojumiem Latvijā atstāj aptuveni 850 eiro, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Kūrortpilsētu asociācijas (LKA) valdes priekšsēdētāja Gunta Ušpele.

Ušpele pastāstīja, ka vidēji viens tūrists par medicīnas pakalpojumiem Latvijā atstāj aptuveni 850 eiro, taču ir pakalpojumi, kas ir dārgāki, piemēram, ārstēšana ar "CyberKnife M6", ko latviski dēvē par kibernazi, izmaksā 7500 eiro, bet ir arī tādi, kas maksā daudz mazāk.

Kopumā medicīnas pakalpojumiem cenas šogad Latvijā ir saglabājušās apmēram iepriekšējā līmenī. Latvijas iedzīvotājiem sniegto maksas medicīnisko pakalpojumu cenas neatšķiras no tām, ko medicīnas iestādes prasa no ārvalstu medicīnas tūristiem.

Pēc viņas teiktā, kopējie ieņēmumi no medicīnas tūrisma pakalpojumu sniegšanas dažādās klīnikās atšķiras. "Atsevišķām klīnikām ieņēmumi var būt lielāki. Kā piemērs ir Jūrmalas slimnīca, kurai pērn bija 113 ārvalstu medicīnas tūristi, kuri katrs slimnīcā par medicīnas pakalpojumiem iztērēja 2133 eiro," sacīja LKA valdes priekšsēdētāja, piebilstot, ka tas ir labs rādītājs.

Latvijas kūrortpilsētu asociācijas mērķis kopš 2008.gada ir veicināt kūrortu attīstību un atdzimšanu Latvijā. Patlaban asociācijas biedru vidū ir deviņas pašvaldības un 50 komersanti.