Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Premjers: Optimālais variants - vasts veselības apdrošināšana ar privāto apdrošinātāju iesaisti

© F64

Latvijai atbilstošākais veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanas modelis būtu valsts īstenota apdrošināšana ar privāto apdrošināšanas kompāniju iesaisti, šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valdības vadītāja rīcībā patlaban esot vēl neizsludināts informatīvais ziņojums, kurā piedāvāti trīs veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanas modeļi - valsts apdrošināšana, privātā apdrošināšana un jauktais modelis. "Mēs noteikti sāksim diskusijas par visiem trijiem, parādot visus plusus un mīnusus," solīja premjers.

Pēc viņa teiktā, piemērs ar Nīderlandi, kur veselības apdrošināšana tika uzticēta tikai privātajām kompānijām, rāda, ka šajā gadījumā valsts budžeta finansējuma līkne "aizgāja debesīs".

Kučinskim pašam šķiet, ka optimālākais variants būtu valsts īstenota veselības apdrošināšana ar privāto apdrošinātāju iesaisti, taču modelis tiks izvēlēts pēc plašām diskusijām. "Mēs esam ieinteresēti, lai iesaistītos ļoti daudz un dažādu ekspertu, un jaunajai ministrei būs šis process jāvada," sacīja premjers.

Pēc viņa teiktā, minētais lēmums valdībai būs jāpieņem līdz septembrim ieskaitot.