Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Pie ārsta var tikt arī divu nedēļu laikā

© F64

Valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus iespējams saņemt pat divu nedēļu laikā, ja rīdziniekam ir iespēja, laiks un vēlēšanās doties nevis tikai uz tuvāko medicīnas iestādi, bet šķērsot puspilsētu. Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība SIA Rīgas veselības centrs informē, ka tās filiālēs valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus joprojām ir iespējams saņemt bez gaidīšanas garās rindās.

Visās veselības centra filiālēs (kopumā tādu ir sešas) ar ģimenes ārsta norīkojumu ir iespēja par valsts finansējumu apmeklēt ķirurgu un dermatologu (filiālēs Imanta un Ziepniekkalns pieņem arī bērnus), kā arī ginekologu, kas ir tiešās pieejamības speciālists.

Filiālē Bolderāja bez gaidīšanas garā rindā var tikt vizītē pie neirologa un otolaringologa. Filiālēs Torņakalns un Iļģuciems pieejami oftalmologa pakalpojumi, kas ir tiešās pieejamības speciālists.

Savukārt filiālēs Iļģuciems, Ziepniekkalns, Ķengarags, Imanta un Torņakalns bērni līdz 18 gadu vecumam dažu nedēļu laikā var saņemt zobārstniecības pakalpojumus, bet filiālēs Imanta, Iļģuciems un Imanta – arī zobu higiēnista pakalpojumus.

Ar ārsta norīkojumu pieejami rentgenoloģiskie un elektrokardiogrāfijas izmeklējumi.

Iepriekšēju pierakstu var veikt, piezvanot pa tālruni 8801 vai uzrakstot epastu: pieraksts@rigasveseliba.lv un mājaslapas www.rigasveseliba.lv sadaļā Sazinies ar mums. Mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka pašlaik zvanu centrs saņem daudz vairāk zvanu nekā parasti, tāpēc reizēm (sevišķi rīta stundās) izveidojas zvanītāju rindas. Sistēma zvanītāju informē par to, kurš pēc kārtas viņš ir gaidītāju rindā. Ja rindā uz savienojumu ir vairāk par deviņiem zvanītājiem, tiek piedāvāta iespēja nospiest taustiņu 1 un operators zvanītājam atzvana.

Ja vien situācija nav akūta, tad ieteicams zvanīt pēcpusdienā vai vakarā, jo tad savienojums ar operatoru notiek uzreiz. Zvanu centra darba laiks – darbdienās no pulksten 8 līdz 20, reģistratūras numurs nav paaugstinātas maksas numurs.