Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

IEDVESMOJOŠI: Latviete gada laikā zaudē 44 kg bez “brīnumlīdzekļiem”

Attēlā redzama Zanda Ieviņa pirms un pēc svara nomešanas © Zanda Ieviņa

Kādai jaunai latvietei izdevies bez drastiskām diētām un apšaubāmiem medikamentiem gada laikā nomest 44 kilogramus liekā svara. Portāls nra.lv saviem lasītājiem piedāvā jaunās dāmas veiksmes stāstu:

Jaunā meitene, Zanda Ieviņa, portālam nra.lv atsūtījusi patiešām iedvesomojošu stāstu par to, kā viņai izdevies atbrīvoties no liekajiem kilogramiem un ieviest savā ikdienā veselīgu ēšanas režīmu. Šis stāsts atklāj to, ka zaudēt svaru var arī bez visādiem brīnumlīdzekļiem un drastiskām diētām.

"Es nekad neesmu bijusi tieva, jau no bērnības biju apaļa, taču vēlāk svars tikai kāpa un kāpa. Un ne bez iemesla, jo visas emocijas gribējās apēst. Varēju stundām sēdēt pie TV, ēst čipšus, šokolādes un citas indes.

Taču tad pienāca diena,kad svari rādīja 100kg un automātiski sāku sevi ierobežot ar drastiskām diētām. Dienā izdzēru vien dažas glāzes kefīra un apēdu pāris apelsīnus. Izturēju divas nedēļas un atkal sāku rīt visu un nu jau dubultā, jo organisms vāca rezerves - ja nu atkal lieku tam badoties.  Pēc laiciņa atkal uzkāpu uz svariem,un tie rādīja jau 114kg! Tajā laikā pa televīziju sāka rādīt raidījumu ,,Mans resnais stāsts” , kur uz pusi resnāki cilvēki spēja nomest lielāko daļu savas masas. Kādu dienu pie manis atnāca draudzene un teica, ka esot sākusi veselīgu dzīvesveidu, jo viņu šis raidījums esot motivējis un iedvesmojis.

Tā,kā es jau biju sapratusi,ka man ir laiks nomest lieko nastu, nolēmu noskatīties šo raidījumu,lai gan biju diezgan skeptiska, jo domāju, ja pati nespēju sev palīdzēt, tad diez vai raidījums man palīdzēs. Skatījos visu dienu,uzreiz vairākas sērijas un vakarā, ejot gulēt, teicu sev: ,,Zanda,ja vēlies normālu dzīvi ir kaut kas jādara. Nekas nav neiespējams! No rīta celšos un sākšu jaunu dzīvi !” Protams, ka šāda doma man prātā neienāca pirmo reizi, taču vienmēr kā piecēlos, atliku uz nākamo dienu. Bet šoreiz tiešām pienāca tas liktenīgais rīts, kad sāku mainīt savu dzīvi. Ir jāsaprot, ka vienas dienas laikā nevar izmainīt savus ēšanas un dzīvesveida paradumus,tas jādara pakāpeniski. Pirmais  no kā atteicos bija saldumi, jo tie man bija kā nāve. Neko citu man nevajadzēja, tikai saldējumu, čipšus, šokolādi. Sāku arī vingrot, lai gan sākumā varēju uztaisīt vien 5 presītes un pāris reizes pietupties.

Pirmās dienas bija ļoti grūtas. Biju neapmierināta, izliku dusmas uz mājiniekiem, bija diezgan liels nespēks. Sākumā bija grūti pat ieiet veikalā, jo visapkārt visādi našķi. Man tas bija dubultpārbaudījums, jo mājinieki ir ļoti kāri uz saldumiem.

Pēc mēneša biju zaudējusi jau 10kg un tas man bija liels sasniegums. Jāpiebilst gan, ka ar draudzenes palīdzību, jo kopā darīt ir daudz vieglāk. Kad satikāmies pārrunājām, ko esam ēdušas, kā veicas,kādi rezultāti. Pa reizei arī kopā pavingrojām. Ar laiku atteicos arī no miltu izstrādājumiem un citiem nevesalīgiem ēdieniem. Ēdu zivis, augļus ,dārzeņus, vistas gaļu utt.

Pa laikam paskatos vecās bildes,kur svēru 114 kg,un nespēju aptvert, ka biju nolaidusies tik tālu, nesaprotu, kā man nebija kauns uz ielas rādīties un vēl smaidīt. Par ko gan smaidīt?

Neesmu apstājusies un arī tagad ēdu veselīgi un vingroju. Nu jau tas ir mans dzīvesveids. Ir kāds ļoti muļķīgs mīts, ka ēst veselīgi ir dārgi un negaršīgi . Es agrāk arī  icēju šim mītam,bet kad pati sāku gatavot veselīgu ēdienu, variēt ar ēdienu sastāvdaļām, sapratu, ka var paēst veselīgi un ļoti garšīgi, turklāt nebūt ne dārgi. Galvenais ir pameklēt kādu interesantu recepti un censties dažādot savu ēdienkarti, nevis katru dienu ēst tikai , piemēram, putras. Man ļoti palīdz un iedvesmo sociālais tīkls Instgram, jo tur var atrast dažādas un interesantas receptes, vingrojumus un paskatīties uz skaistiem, trenētiem cilvēkiem.

Saldumus es ikdienā nelietoju vispār, lai gan man tie vēljoprojām ļoti, ļoti garšo. Ja ļoti prasās ko saldu, tad apēdu melnās šokolādes gabaliņu vai auzu cepumu, bet labāk to darīt dienas pirmajā pusē. Reizi mēnesī uztaisu  ,,grēkojamo dienu”,  kad ēdu visu, ko sirds kāro.

Nākamajā dienā ir par kilogramu vairāk, taču kompensēju to ar pusstundu ilgāku vingrošanu.

Kad nometu svaru cilvēki uz ielas mani nepazina, turklāt biju vēl pārkrāsojusi matus no blondiem uz melniem. Saņēmu tik daudz komplimentus kā nekad agrāk. Pat tik pašsaprotama lieta kā pārlikt kāju pāri otrai, man sagādāja milzīgu prieku. Es sapratu, ka dzīve ir daudz vieglāka un skaistāka.Beidzot varu aiziet uz veikalu un nopirkt apģērbu, kurš man patiešām patīk nevis kurā varu iestīvēties. Paveras daudz jaunu iespēju. Tu beidzot iemīli sevi. Zinu tikai vienu, ka nekad vairs neatgriezīšos vecajā dzīvē, jo šī jaunā dzīve man patīk daudz, daudz  labāk. Un vēl  ir kāds svarīgs noteikums - neko nevajag darītu citu dēļ, bet gan sevis dēļ, jo ieguvējs būsi tikai Tu pats!

Gada laikā esmu nometusi 44kg,bet vēljoprojām cītīgi strādāju un eju uz savu mērķi,jo vēlos iegūt skaistu augumu. Lai arī lielāka ceļa daļa jau noieta,es zinu,ka man vēl ir daudz ,ko darīt,lai sasniegtu izvirzīto  mērķi.

Es novēlu ikvienam iemīlēt sevi un sasniegt savus mērķus,kas dažreiz šķiet pavisam,pavisam tāli un neaizsniedzami!" iedvesmojoši nobeidz Zanda ieviņa.