Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Gripas slimnieku kļūst vairāk

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Pagājušajā nedēļā Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijā atklāts vēl viens A tipa gripas vīrusa gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Šis ir trešais gripas gadījums šoruden.

Tomēr monitoringā iesaistītajās ambulatorajās ārstniecības iestādēs, kas ir 71 ģimenes ārsta prakse, gripas gadījumi netika reģistrēti. Tāpat pagājušajā nedēļā ar gripu neviens pacients netika stacionēts slimnīcā.

Tāpat pagājušajā nedēļā iedzīvotāju saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām turpināja samazināties un nokritās par 14,5%. Kopumā pie mediķiem ambulatorajās iestādēs vērsušies 927,1 cilvēks uz 100 000 iedzīvotāju.

Joprojām ar augšējo elpceļu infekcijām visvairāk slimojuši bērni līdz četru gadu vecumam. Saslimstība šajā vecuma grupā, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, ir pieaugusi. Citās vecuma grupās saslimstība gan nedaudz samazinājusies.

Augstākā saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām joprojām reģistrēta Jēkabpilī un Rīgā, kā arī pagājušajā nedēļā saslimstības rādītāji pieauga Liepājā. Tikmēr viszemākā saslimstība joprojām saglabājās Rēzeknē.

Kopumā ambulatoro apmeklējumu skaits akūtu augšējo elpceļu infekciju gadījumos pieaudzis divās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām, bet astoņās tas samazinājies.