Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

TESTS: 7 veselības pakāpes

© Publicitātes foto

Makrobiotikas speciālists Roberts Lācītis piedāvā testu, ar kura palīdzību iespējams noskaidrot, cik veseli esam.

Godīgi novērtējiet sevi, katram no apgalvojumiem liekot punktus no 0 līdz 5, 0–10 vai 0–55. Piemēram, ja galīgi nejūtat nogurumu, liekat sev «5», bet, ja šķiet, ka visu laiku esat saguris un nekādi nevarat pamosties, liekat «0».

1. NAV NOGURUMA (0–5)

Ja cilvēks saaukstējas, tas nozīmē, ka organisms ir hroniskā nogurumā vismaz desmit gadu – gan fiziski, gan garīgi. Ja ikdienā runāsiet: «tas man ir par grūtu», «tas nav iespējams», «es tam neesmu gatavs», nogurums tikai palielināsies. Tas nenozīmē, ka uzreiz jālec uz ecēšām un jādara absolūti viss, bet... vajadzētu runāt pareizi. Ikdienā bieži dzirdam: «Ēst gribi? – Nē, nu apēdīšu kaut ko.» Tad nē vai apēdīsi?! Vai arī: «Kā tev iet? – Nē, nu labi.» Tad nē vai labi?! Mazais vārdiņš «nē» sabojā enerģijas plūsmu, lai cik pozitīvs būtu mērķis. Ja šim vārdiņam «nē» seko nolieguma forma: nē, negribu!, viss ir pareizi.

2. LABA APETĪTE (0–5)

Laba apetīte ir labas veselības rādītājs. Laba apetīte pat uz vienkāršu bezrauga maizīti, pat uz vienveidīgu ēdienu. Ja cilvēks ēd ar baudu un pateicību augstākajiem spēkiem, ka tie ir radījuši šo produktu, tad viss ir kārtībā. Laba apetīte uz seksu ir laimes stāvoklis. Ja vīrietim vai sievietei nav seksuālās apetītes, tas nozīmē, ka šie cilvēki attālinās no Visuma teorijas un veido sevī slimības un nogurumu. Tas ir zinātniski pierādīts: orgasma brīdī sievietei galvā notiek sprādziens – veidojas hormoni, kas atjauno sievietes organismu. Vīrietim tāda procesa nav, bet vīrieti vienkārši vajag slaukt – lai spermatozoīdi nesastāvas, lai nesastāvas prostatas dziedzeru šķidrums. Bet, ja sieviete, esot pie pilna prāta un veselības, neko negrib, viņai rodas ginekoloģiskas problēmas, vīrietim – prostatas dziedzera problēmas. Arī laba apetīte uz prieku ir veselības rādītājs. Ja cilvēks spēj priecāties par to, ka līst lietus, snieg sniegs, spīd saule, par to, ka viņš elpo, redz, dzird un ir vesels, viss ir kārtībā. Par to visu ir jāpriecājas – jo vairāk un biežāk, jo labāk. Ja cilvēkam nav laba apetīte uz ēdienu, seksu un prieku, organismā rodas skāba vide un parādās slimības.

3. DZIĻŠ UN LABS MIEGS (0–5)

Sapņi un murgi nav labs miegs. Ja esat apmierināts un izgulējies, guļot sešas stundas, tad jums ir laba veselība. Ja, noliekot galvu uz spilvena, 3–4 minūšu laikā nevarat aizmigt, tad prāts ir aizņemts un miegs nebūs labs. Tāpēc ieteikums: vispirms sakārtojiet domas un tikai tad ejiet gulēt!

4. LABA ATMIŅA (0–10)

Ja atceraties katru sīkumu, ko darījāt, dzirdējāt vai redzējāt kaut vai tikai vakar, jums ir laba atmiņa. Laba atmiņa ir laimes stāvoklis. Ja nevarat atcerēties, ko aizvakar ēdāt pusdienās, tad jau ir problēmas, jo ēdiens uz cilvēka veselību iedarbojas sešas dienas: piemēram, pēc šodien apēstā atskaņas būs sešu dienu laikā.

5. LABA HUMORA IZJŪTA (0–10)

Ja jums ir laba humora izjūta, jautra un pozitīva attieksme pret sevi un dzīvi, tas ir ļoti labas veselības rādītājs. Tas nenozīmē, ka jums ir jāapsmej sevi un citus, bet it visā jāmēģina ieraudzīt labais, jautrais un pozitīvais. Piemēram, ja ārā līst lietus, domāt nevis, ka salīsiet un saaukstēsieties, bet – varbūt zāle augs zaļāka...

6. LABA ATTIEKSME PRET DOMĀM UN DARBIEM (0–10)

Cilvēka veselība ir atkarīga no attieksmes un Visuma likumu izpildīšanas. Ja saule aust austrumos, mēs nevaram to pagriezt uz ziemeļiem vai dienvidiem, varam tikai to pieņemt. Bet cilvēkam, lai tikai viņš tiktu ievērots, ir tendence upes straumi mēģināt pagriezt uz otru pusi.  

7. GODĪGUMS PRET SEVI (0–55)

Tas ir pats svarīgākais. Organisms to ļoti labi jūt, cik godīgi esat pret sevi, un attiecīgi iemet jūs skābā vai sārmainā vidē.

* «Maksimālais punktu skaits, ko iespējams nopelnīt šajā testā, ir 100,» norāda Roberts Lācītis. Viņa makrobiotikas pasniedzējs Mičio Kuši (Japāna) mācījis: ja kāds šajā testā iegūst 50 vai 80–100 punktu, lai nāk visu priekšā un godīgi izstāsta, kā tas ir iespējams. «Cilvēkiem ir tendence mēģināt būt labākiem, nekā viņi ir, tikai, kad lūdzu, lai nāk priekšā un izstāsta, kā to iespējams sasniegt, neviens negrib atzīties.».