Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

5 iemesli, kādēļ nevajadzētu nēsāt augstpapēžu kurpes

© healthyfoodteam.com

Lai gan augstpapēžu kurpes ir ļoti skaistas un sievišķīgas, regulāra to nēsāšana var radīt pamatīgus bojājums ķermenim un organismam.

Slodze mugurkaulam. Augstpapēžu kurpes izmaina ķermeņa svaru un balansu un šāda nedabīga, ilgstoša ķermeņa poza var radīt bojājumus cilvēka mugurkaulam. Viss var sākties ar nelielām muguras sāpēm un beigties ar to, ka palīdzība jāmeklē pie mediķiem.

Traumē kājas. Augsti papēži liek kājām saspringt, muskuļiem nostiepties. Tomēr, ļaunums parādās tajā, ka pēc garas, augstpapēžu kurpēs pavadītas dienas, kāju muskuļi var būt saspringuši arī tad, ja kājas no apaviem izautas. Tas var veicināt vēnu piepampumu un Ahileja cīpslas pārrāvumu.

Nedabīga gaita. Pēc cilvēka anatomijas, ejot, svars jābalsta uz papēžiem. Ar augstiem papēžiem šī gaita pilnība mainās.

Slodze pirkstgalam. Augstpapēžu kurpēs slodze balstās uz pirkstgaliem un tas var novest arī pie novājinātiem pēdas muskuļiem un nejūtīgiem pirkstiem.

 Var novest pie dažādām traumām un izmežģījumiem. Regulāra augstu papēžu nēsāšana palielina risku iedzīvoties dažādos izmežģījumos, jo kā jau zināms, staigājot uz augstiem papēžiem pastāv daudz lielāks risks gūt traumas.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com