Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

Pieci produkti, kas labāk par zālēm attīra no šlakvielām

© Publicitātes foto

Lai attīrītu organismu no šlakvielām jeb vielmaiņas gala produktiem, ne vienmēr ir jādzer dārgi vitamīni vai zāles. Dabas krājumos ir atrodami produkti, kas to spēj paveikt labāk par jebkuru vitamīnu.

Bietes

Tās sastāvā ir šķiedrvielas, fosfors, varš un C vitamīns un virkne citu vitamīnu, kas veicina kunģa darbību un nogalina pūšanas baktērijas. Tāpat bietē ir atrodamas vielas, kas stimulē aknu darbību, liekot tām vēl aktīvāk izvadīt toksīnus.

Sīpoli

Sīpola ēteriskās eļļas satur fitoncītus, kas iznīcina sēnītes un baktērijas. Tāpat sīpols veicina kunģa darbību, pārtikas pārstrādi un arī veicina apetīti.

Ķiploki

Ķiploks ir teju vai brīnumlīdzeklis. Tas satur vairāk kā 400 veselībai noderīgu vielu. Tās attīra asinsvadus, samazina holesterīnu. Ķiplokā ir atrodamas arī tādas vielas, ka iznīcina kuņģa čūlas ierosinātāju- heliobaktēriju.

Kāposts

Kāposta šķiedrvielas piesaista smagos metālus, toksīnus un viegli tos izvada no organisma. Tāpat kāpostā esošās vielas stabilizē kuņģa mikrofloru, savukārt reti sastopamais vitamīns U sekmē kuņģa čūlas sadzīšanu.

Ābols

Pateicoties šķiedrvielām un pektīnam šis auglis stabilizē visa gremošanas trakta darbību. Tāpat ābols veiksmīgi izvada no organisma šlakvielas un toksīnus, kā arī palīdz izstrādāties kuņģa sulai, tādējādi ārstējot no aizcietējumiem.

Sagatavots pēc takprosto.cc.