Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

6 aptaukošanās veidi un viegla pamācība, kā ar katru ātri tikt galā

© healthyfoodteam.com

Izrādās, pēc tā kur nogulsnējušies tauki var izšķirt no kāda aptaukošanās veida tu ciet un uzzināt, kā tieši no šiem taukiem pēc iespējas efektīvāk var atbrīvoties. Aplūko pie raksta pievienoto attēlu, secini, kā tauki uzkrājas tavā organismā un izlasi ko tev vajadzētu darīt vai tieši otrādi – no kā labāk izvairīties, lai tauki un liekais svars vairs nebūtu problēma.

1. Ja  ķermeņa augšdaļa ir tā, kura parasti aptaukojās, tad izskaidrojums tam ir pavisam vienkāršs – tiek uzņemts pārāk daudz ēdiena. Risinājums būtu samazināt dienas laikā apēstā ēdiena un cukura daudzumu, un nodarboties ar vingrinājumiem vismaz 30 minūtes dienā.

2, Ja viss pārējais ir normas robežās, tomēr uz vēdera nogulsnējās "riepa", tad tas ir stresa rezultāts. Risinājums – mierīgāks dzīvesveids papildināts ar fiziskām aktivitātēm, kuru laikā „izlādēt” negatīvās emocijas.

3. Šāda tipa aptaukošanās ir ļoti izplatīta sieviešu vidū, īpaši brīžos, kad sievietes organismā ir hormonu disbalanss (pubertāte, menopauze, grūtniecība). Labākas veids, kā tikt ar šiem taukiem galā ir aktīvi fiziski vingrinājumi, kustīgs dzīvesveids, pēc iespējas mazāka sēdēšana. Tāpat būtu ieteicams arī nesmēķēt un nelietot alkoholu.

4. Ja cilvēks ir tievs, bet ar ļoti lielu vēderu, tad, iespējams viņam ir vielmaiņas traucējumi, kas izpaužas kā visu ķermeņa tauku koncentrēšanās vēdera rajonā. Liela lieka svara gadījumā, tas pat var radīt draudus personas dzīvībai, tādēļ šo problēmu vajadzētu risināt meklējot speciālista palīdzību.

5. Aptaukošanās, kas izpaužas kā tauku nogulsnēšanas ķermeņa apakšdaļā ir pārsvarā iedzimta un saistīta ar hormonu līmeni. Risinājums  - fiziskas aktivitātes, kuras noslogo kājas, piemēram skriešana, riteņbraukšana.

6. Šī ir tāda tipa aptaukošanās no kuras cieš cilvēki, kas kādreiz aktīvi sportojuši, vingrojuši, dzīvojuši ļoti aktīvu dzīvesveidu, bet nu kādu iemeslu dēļ izvēlējušies laiku labāk pavadīt mazkustīgās aktivitātēs. Parasti tauki nogulsnējās tieši tajās vietās, kuras kādreiz bijušas visvairāk noslogotas. Atbrīvoties no šiem taukiem var vienīgi ar diezgan stingru un veselīgu diētu ievērošanas, kura papildināta ar vieglām fiziskām aktivitātēm.