Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

BRĪNUMLĪDZEKLIS skaistumkopšanā, kas nemaksā praktiski neko

© healthyfoodteam.com

Izrādās, cepamā soda ir ļoti noderīga ne tikai kulinārijā, bet arī vannas istabā. Šeit apkopoti pieci veidi, kā cepamo sodu var ātri un ērti izmantot skaistumkopšanā.

Skrubis. No sodas var pagatavot lielisku skrubi, kurš attīrīs ādu un „novāks” no ādas virskārtas atmirušās šūnas, turklāt novērsīs pūtīšu rašanos. Viss, kas tev vajadzīgs ir soda un silts ūdens. Ņem divas ēdamkarotes sodas, pievieno tām divas ēdamkarotes silta ūdens un maigām kustībām norīvē seju ar pagatavoto maisījumu.

Atbrīvo galvas ādu no taukvielām un vecās ādas. Mazgājot matus pievieno nedaudz sodas savam šampūnam. Tas palīdzēs attīrīt skalpu no vecās ādas, turklāt pēc šādas procedūras mati taukosies ievērojami mazāk.

Sausais šampūns. Kamēr sausais šampūns var būt visai dārgs, turklāt diezgan neveselīgs, tikmēr no sodas iespējams ātri un viegli pagatavot ļoti lētu alternatīvu. Viss, kas nepieciešams, ēdamkarote sodas un tējkarote miltu. Sajauc abas šīs vielas un iemasē matu saknēs.

Mīkstina kutikulas. Lai būtu vieglāk atbrīvoties no nagu kutikulām zinātāji iesaka pirms manikīra veikšanas ieziest nagus ar sodu, kurai piejaukts ūdens. Tam vajadzētu mīkstināt un padarīt kutikulas vieglāk nogriežamas.

Laba pēdām. Ja tavas pēdiņas ir nogurušas ievieto kājas siltā ūdenī, kuram klāt piejaukta soda. Karstais ūdens savienojumā ar sodu ne tikai relaksēs tavas pēdas, bet arī padarīs tās mīkstākas un vieglāk kopjamas.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com