Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

13 triki, kā cīnīties ar pavasara alerģijām

© F64

Antihistamīns nav vienīgais līdzeklis cīņai ar pavasara alerģijām. Lūk, ir vēl citi veidi, kā to izdarīt ātri un efektīvi.

  1. Lieto veselīgu pārtiku. Nepareizi ēšanas paradumi veicina veselības problēmu saasināšanos, tostarp, astmu un sezonālās alerģijas. Uzturā ieteicams lietot produktus, kuru sastāvā ir omega – 3 taukskābes , piemēram, zivis, olas un valriekstus.
  2. Samazini lieko svaru. Lielāks tauku daudzums vēdera zonā neļauj plaušām pilnībā izplesties, kā arī pārvieto diafragmu uz leju. Citiem vārdiem sakot, jūs nevarat ievilkt kārtīgu un dziļu elpu. Svara zaudēšana palīdzēs labāk uzņemt skābekli, kas nepieciešams cīņai ar alerģiju.
  3. Samazini stresu. Nemitīgi uztraukumi veicina imūnsistēmas novājināšanos, kas palielina iespēju saskarties ar kādu alerģiju.
  4. Papildini savu ikdienu ar dabīgiem alerģijas pretlīdzekļiem. Lieto multivitamīnus un minerālvielas, kas ietver magniju, selēnu, C vitamīnu, E vitamīnu, un visus B vitamīnus. Gatavo piparmētru vai kumelīšu tēju pirms miega.
  5. Lieto gaisa kondicionētāju un rūpējies par tā filtriem. Tos nepieciešams mainīt ik pēc trīs mēnešiem.
  6. Mājās lieto gaisa kondicionieri. Atstājot mājas logus vaļā, tu parūpējies par to, ka dažādi alergēni viegli iekļūst telpās. Rūpējies par to, lai mājās nebūtu pārāk sauss gaiss.
  7. Veic izmaiņas pie savām mājas ieejas durvīm. Izmanto dabīga materiāla kājslauķi, kā arī novieto plauktu apaviem, lai izvairītos no dažādu baciļu izplatības pa visu māju.
  8. Nosaki mājas karstos punktus. Mēbeles, kuras pārklātas ar audumu ir īsts alerģijas spridzeklis. Regulāri rūpējies par šādu mēbeļu tīrīšanu.
  9. Iztīri putekļus savā guļamistabā. Pavasaris ir īstais laiks, kad veikt kārtīgu tīrīšanu, nelaižot garām nevienu spraudziņu. Neaizmirsti tīrīt ar mitru drānu, jo sausa tikai izplatīs putekļus tālāk.
  10. Rūpējies par savu drēbju skapi. Vislabākais risinājums ir uzglabāt apģērbu speciālos tam paredzētos maisos un apavus kastēs uz grīdas.
  11. Tiec vaļā no pelējuma vannasistabā. Regulāri seko līdzi vai vannasistabā neparādās pelējums.
  12. Sakārto virtuvi. Atvērtos iepakojumus ievieto hermētiskos traukos, lai izvairītos no dažādiem kukaiņiem.
  13. Sakop viesistabu. Ja ir iespēja, tad atbrīvojies no auduma mēbelēm un aizstāj tās ar ādas. Tāpat arī labāk nomaini paklājus pret , piemēram, lamināta vai koka dēļu grī