Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Augļi- līdzeklis ātrai svara zaudēšanai

© Publicitātes foto

Vasara tuvojas straujiem soļiem, tāpēc, ja vēl steidz nomest lieko svaru, tad šie augļi ir lielisks palīgs, lai to izdarītu pēc iespējas īsākā laika periodā.

Pretēji izplatītajam viedoklim, ka augļos esošais dabīgais cukurs, kas pārsniedz normas līmeni, kavē svara zuduma iespēju, pierādīts, ka ir augļi, kuru lietošana pareizos daudzumos, var palīdzēt nomest svaru.

Dietoloģe Liāna Bonadio norāda, ka augļi ir piemērota uzkoda, ja nepieciešams nomest svaru.

„Augļi satur dabīgo cukuru, kas organismā uzsūcas lēnāk, līdz ar to, tas ir arī veselīgāks. Tomēr,  ir jābūt uzmanīgiem ar izvēlēto porciju lielumu un nevajadzētu tos lietot biežāk kā divas reizes dienā. ”

Uzturā lietojot žāvētus augļus, tos vislabāk būtu pirms tam izmērcēt, tādā veidā palielinot sāta sajūtu. Tāpat svarīgi kopā ar augļiem lietot olbaltumvielas saturošus produktus, piemēram, riekstus vai sēklas.

Avokado ir auglis, kas ir pilns ar labajiem taukiem, kas palielina vielmaiņu un  testosterona ražošanu, kas atbild par svara zudumu.

Brokastīs vajadzētu lietot augļus, kas ir bagātīgi ar šķiedrvielām, piemēram, bumbierus un ābolus. Banāni ir lielisks dienas sākums, jo mazina vēlmi kārtīgi pieēsties.

Kokosrieksti palīdzēs saglabāt sāta sajūtu ilgākā laika periodā, novēršot neregulāras izsalkuma lēkmes.

Glāze citronūdens ir pirmā lieta, kas jāizdara no rīta, ja vēlies nomest svaru.

Persiki ir augļi ar zemu kaloriju saturu,  un šie augļi palīdz izvadīt toksīnus.

Tomāti ir augļi, kas satur C vitamīnu un likopēnu, kas stimulē karnitīna un aminoskābju ražošanu, kas savukārt paātrina ķermeņa tauku degšanas procesu.

Informācija sagatavota pēc dailymail.co.uk