Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

PVD konstatējis pārkāpumus četru Rīgas skolu ēdnīcās

© F64

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir saņēmis Pārtikas veterinārā dienesta pārbaudes protokolus, kuros tika konstatēts, ka četrās Rīgas skolās ēdināšanas pakalpojuma sniedzēji pakalpojuma nodrošināšanai nav ievērojuši zaļo publisko iepirkumu pamatprincipus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Šo četru skolu ēdināšanas pakalpojuma sniedzēji nav izmantojuši produktus, kuri ēdināšanas pakalpojumu iepirkumā tika iekļauti izpildītāja tehniskajā piedāvājumā un atbilst bioloģiskās lauksaimniecības, nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas prasībām.

Pamatojoties uz noslēgtajiem līgumiem, skolas, kurās tika veiktas Pārtikas veterinārā dienesta pārbaudes un konstatēti pārkāpumi, iesniedza ēdināšanas uzņēmumiem pretenzijas, kurā pieprasīja no ēdināšanas uzņēmuma pienācīgu līguma turpmāku izpildi un līgumsoda samaksu, informēja Vilde.

Kā ziņots, Pārtikas un veterinārais dienests sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu veiks pārbaudes Rīgas izglītības iestādēs, lai pārliecinātos, kā tiek pildīti zaļā publiskā iepirkuma pamatprincipi, aģentūru LETA informēja departamentā.

Dienesta inspektori, sadarbojoties ar pašvaldībām, pēc savas kompetences izlases veidā pastiprināti pārbaudīja pārtikas produktus, kas piegādāti izglītības iestādēm un izmantoti ēdienu gatavošanai. Pārbaužu laikā atbildīgie speciālisti pārliecinājās, vai ēdināšanas uzņēmums, kam ir noslēgts līgums ar pašvaldību, ēdienu gatavošanai izmanto produktus, kas atbilst nacionālās pārtikas vai bioloģiskās lauksaimniecības shēmas prasībām.