Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

BRĪDINĀJUMS: Videi draudzīgās spuldzes varot izraisīt migrēnu un vēzi

© healthyfoodteam.com

Kopš izgudrotas elektroenerģiju taupošās spuldzes, neskaitāmi cilvēki visā pasaulē aizstāj "vecās paaudzes" spuldzes ar jaunajām, kuras ir arī videi draudzīgākas. Tomēr jaunākie pētījumi atklājuši, ka nav labuma bez ļaunuma- šīs jaunās paaudzes spuldzes esot ārkārtīgi kaitīgas cilvēka organismam.

Jaunākie pētījumi par šīm spuldzītēm esot bijuši tik šokējoši, ka Amerikas Savienoto valstu vides aizsardzības aģentūra pat izlaidusi veselu protokolu par to kā rīkoties, ja šī „jaunās paaudzes” spuldze saplīst.

Izrādās, šīs spuldzītes ir ļoti toksiskas. Ja tās tiek sasistas telpā, gaiss tiek piesārņots ar dzīvsudrabu daudzumā, kas 20 reižu pārsniedz maksimālo pieļaujamo dzīvsudraba koncentrāciju gaisā (dzīvsudrabs ir ārkārtīgi toksisks un īpaši bīstams bērniem un grūtniecēm, jo ietekmē gan imūnsistēmu, gan reproduktīvo sistēmu).

Izpētīts, ka šīs spuldzes varot izraisīt arī krampjus, nelabumu, migrēnu, pavājinātas koncentrēšanās spējas un nogurumu.

Turklāt, jaunākie pētījumi, kurus veicis vācu pētnieks Pīters  Brauns atklājuši - šīs spuldzes var izraisīt arī vēzi. Spuldžu sastāvā esošais naftalīns un fenols ir ārkārtīgi toksiskas vielas, kuras uz organismu spēj atstāt graujošu efektu un ir oficiāli atzītas kā kancerogēnas.

Ja tomēr izvēlies lietot šīs spuldzes, atceries – tās ir jāizmet atbilstoši atkritumu pārstrādes noteikumiem, kuri noradīti uz iepakojuma, un tās nekādā gadījumā nedrīkst vienkārši izmest miskastē. Ja nu kādu no šīm spuldzēm gadās saplēst, telpā steigšus jāatver logi un tā jāpamet uz vismaz 15 minūtēm.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com