Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Veselība

DIĒTA: Uzkoda ar kuras palīdzību iegūsi plakanu puncīti

© Scanpix

Tiem, kas cenšas zaudēt svaru zināms - no apaļā vēderiņa atbrīvoties ir visgrūtāk. Izrādās, lai tiktu galā ar liekajiem taukiem, būtiski ir ne tikai ēst pareizi, kad svars jānomet, bet arī ieviest savā ēdienkartē veselīgus ieradumus.

Lai iegūtu plakanu vēderu, protams, būs jāatsakās no iecienītajiem, neveselīgajiem našķiem, tomēr tā vietā ir alternatīva – veselīgās un gardās mandeles. 100 grami mandeļu izrādās satur ogļhidrātus, nepiesātinātās taukskābes, olbaltumvielas un pat tik nepieciešamās šķiedrvielas. Turklāt mandelēs ir arī  magnēzijs, vitamīns E, fosfors un daudzas citas vielas, kuras mums vajadzīgas gan veselībai, gan skaistumam.

Ikdienas našķošanās ar mandelēm palīdzēs reducēt tauku daudzumu ķermenī, stimulēs gremošanas sistēmu, kā arī attīrīs organismu, pie tam palielinās "labo", kuņģī dzīvojošo, baktēriju daudzumu, kuru klātbūtne ir nepieciešama, lai cīnītos ar dažādam saslimšanām.

Jāpiezīmē, ka mandeles palīdz novērst brīvo radikāļu rašanos organismā un regulē cukura līmeni asinīs,  nomāc apetīti un uzlabo smadzeņu darbību. Uztura pētnieki pierādījuši – izvēlies savām uzkodām mandeles un rezultātus manīsi jau pēc pavisam neilga laika.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com