Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Veselība

Šosezon no gripas miruši 17 slimnieki, četri- aizvadītajā nedēļā

© f64

Aizvadītajā nedēļā gripas intensitāte turpinājusi samazināties, tomēr reģistrēti četri nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veiktā gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa dati.

Vidējā gripas intensitāte valstī pagājušajā nedēļā bija 89,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Monitoringā iekļautajās ambulatorajās iestādēs reģistrēti 96 klīniskie gripas gadījumi.

Jūrmalā, Rēzeknē un Rīgā klīnisko gripas gadījumu skaits ambulatorajās iestādēs pārsniedza 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Visaugstākā saslimstība bijusi Jūrmalā - 361,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Saslimstība nedaudz palielinājusies Jēkabpilī un Jūrmalā, taču citās monitoringā iekļautajās teritorijās tā ir samazinājusies vai palikusi iepriekšējās nedēļas līmenī, kā tas bijis Liepājā. Aizvadītajā nedēļā Gulbenē un Valmierā gripas gadījumi netika reģistrēti.

Pagājušajā nedēļā saņemta informācija par četriem nāves gadījumiem, kad pacientiem laboratoriski diagnosticēta gripa. Minētajiem pacientiem bijušas hroniskas saslimšanas - sirds asinsvadu, elpošanas sistēmas, nieru, centrālās nervu sistēmas slimības, onkoloģiskas saslimšanas un cukura diabēts. Kopš sezonas sākuma kopā saņemti 17 paziņojumi par nāves gadījumiem saistībā ar gripas infekciju. Neviens no mirušajiem pacientiem šajā sezonā nebija vakcinējies pret gripu.

Ambulatorajās iestādēs vērsušos pacientu skaits pneimonijas gadījumā palielinājies visās vecuma grupās, izņemot vecumā virs 65 gadiem.