Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

DIĒTA: 5 dienās par 5 kg mazāk

© Scanpix

Šī diēta derēs tiem, kuriem nepatīk pieskaņoties dažādiem sarežģītiem uztura plāniem, bet kuri vēlas paši plānot, kādus konkrētus produktus vēlas uzņemt.

NOTEIKUMI:

Lai ievērotu šo diētu, galvenais ēst katru dienu norādīto produktu grupu.

Dienā uzņemamo kaloriju skaits nedrīkst pārsniegt 1600 kcal.

Dienas laikā jāizdzer vismaz 1.5 litri ūdens un vismaz puslitrs zaļās tējas. Ja tīrs ūdens neiet pie sirds, drīkst ūdenim pievienot citronu vai laima sulu.

Jāatturas no alkohola un saldinātiem dzērieniem.

Pirmā diena. Augļu un dārzeņu diena.

Šajā dienā jāēd tikai dārzeņi un augļi. Tas palīdzēs attīrīt organismu un zarnu traktu.

Otra diena. Olbaltumu diena.

Drīkst ēst olas, jebkādu gaļu vai zivi, tomēr produkts jāpagatavo pēc iespējas diētiskāk. Ja ir vēlme zivi vai gaļu cept, rekomendē to darīt cepeškrāsnī. Papildus šajā dienā drīkst ēst griķus vai svaigus dārzeņu salātus.

Trešā diena. Piena diena.

Šajā dienā var lietot jebkādus piena produktus. Drīkst bez ierobežojuma uzņemt sierus, jogurtus, biezpienu, pienu, nepārsniedzot diētas sākumā norādīto uzņemamo kaloriju skaitu.

Ceturtā diena. Graudaugu diena.

Ļauts ēst jebkādus graudaugu valsts produktus. Protams visvairāk jācenšas pieturēties pie diētiskajiem un veselīgajiem griķiem. No graudaugiem pagatavotos ēdienus drīkst papildināt ar nelielu daudzumu sviesta vai krējuma.

Piektā diena. Augļu diena.

Šajā dienā jāēd tikai dārzeņi un augļi. Tas palīdzēs attīrīt organismu un zarnu traktu kā arī nostiprināt iegūto rezultātu.