Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: Kādēļ ēst banānus?

© Stephan Brusche

Mēs visi zinām, ka banāns ir ļoti garšīgs auglis. Daudzas diētas gan banānu no savas ēdienkartes izslēdz tieši tā barojošo īpašību dēļ. Tomēr, kā izrādās, banāna labās īpašības krietni pārspēj tā bagātīgo uzturvērtību.

Vitamīniem bagāts: Banāns ir lielisks, kālija, vitamīna C un B6 avots. Vitamīns B6 spēlē būtisku lomu mūsu labsajūtā un viens banāns sniedz 20% no dienas laikā  nepieciešamā B6 un 15% vitamīna C devas. Tā pat arī vitamīns B6 palīdz saglabāt normālu svaru, pasargā no 2.tipa diabēta, ir svarīgs labam miegam, kā arī piedalās vēl daudzos citos organismā notiekošos būtiskos procesos.

Daudz aminoskābju: Banāns lielā daudzumā satur aminoskābi ar nosaukumu triptofāns, kura tiek pārvērsta serotonīnā,  kura daudzums organismā tieši ietekmē labsajūtu.

Veselīgs našķis: Lai gan banāns kalorijām bagāts, tas jebkurā gadījumā ir daudz veselīgāks par iecienītajiem gardumiem, kurus liekam uz kārā zoba. Banāns ir lieliska alternatīva šokolādes batoniņam vai čipsu pakai, turklāt, banāns uzlabos garastāvokli un sniegs daudz enerģijas.

Infromācija sagatavota pēc rawgarden.lv