Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: 9 saldumi, ko var ēst bez bailēm

© Scanpix

Izrādās, ka ne visi saldumi ir kaitīgi. Ir dažādi našķi, kuri ne tikai neveicinās svara pieaugumu, bet arī būs organismam ļoti noderīgi. Portāls nra.lv apkopojis deviņus kārumus, kuru ēšana saprātīgos daudzumos noteikti nevainagosies ar liekajiem kilogramiem.

1. Melnā šokolāde. Melnā šokolāde sastāv galvenokārt no kakao un satur pavisam nelielu cukura daudzumu. Šis kārums ir antioksidantiem bagāts, kā arī satur kalciju, magniju un dzelzi un šo našķi prātīgos daudzumos neliedz pat kardiologi.

2. Zefīrs. Izrādās, ka zefīram ir ļoti maza enerģētiskā vērtība, tāpat arī tā sastāvā ir pektīns, fosfors un olbaltumvielas – visas organismam ļoti nepieciešamas vielas.

3. Dabīgā marmelāde. Arī marmelādē līdzīgi kā zefīrā ir pektīns, tāpat arī marmelāde samazina holesterīna līmeni asinīs, kā arī normalizē zarnu trakta darbību. Marmelāde arī  ir viens no našķiem, kas satur vismazāk kaloriju.

4. Pastila. Šo kārumu var ēst neierobežotos daudzums un tas nekaitēs figūrai.

5. Medus. Dabīgais medus ir ļoti bagāts ar vitamīniem un mikroelementiem, bet kaloriju medū ir ievērojami mazāk nekā cukuram. Ja salīdzinām medu ar cukuru, tad medum ir iespaidīga priekšrocība – tas ir daudz saldāks, par cukuru. Zinātāji iesaka cukuru aizstāt ar medu, garša būs lieliska, bet uzņemto kaloriju daudzums mazāks.

6. Halva. Tradicionāls saldums, kurš labi iedarbojas uz organismu. Halva pozitīvi ietekmē gan ādu, gan arī tās sastāvā atrodami vitamīni A un E. Tāpat halva arī spējot izvadīt no organisma toksīnus un attīrīt aknas. Tiesa, halva ir ārkārtīgi barojoša.

7. Ievārījums. Lai ievārījums būtu veselīgs, viņam jābūt pareizi pagatavotam. Vislabāk – to vajadzētu gatavot no rīvētām, svaigām ogām ar cukuru vai medu, un pēc pagatavošanas to derētu uzglabāt ledusskapī. Veselīgākais un ar C vitamīnu bagātākais būs šādi pagatavots dzērveņu ievārījums, un cidoniju ievārījums.

8. Augļi un ogas. Augļi un ogas ir bagāti ar šķiedrvielām, attīra asinis, stimulē vielmaiņu satur lielu daudzumu vitamīnu, minerālvielu un fruktozes. Tāpat tiem piemīt arī daudzas citas ļoti noderīgas īpašības, kas nepieciešams gan skaistumam, gan veselībai.

9. Sukādes. Sukādēs atrodas ļoti daudz askorbīnskābes un antioksidantu. Sukādes ir ļoti veselīgas, atstāj labu iespaidu uz nervu sistēmu un uzlabo atmiņu. Sukādes un žāvētus augļus droši var ēst bez bailēm par liekiem kilogramiem.

Informācija sagatavota pēc takprosto.cc