Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Papildinās narkotisko un psihotropo vielu sarakstu

© nra arhīvs

Veselības ministrija (VM) izstrādājusi grozījumus likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību", kas paredz kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu papildināt ar vielām, kurām Slimību profilakses un kontroles centrs noteicis pagaidu aizliegumu, aģentūru LETA informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Tas darīts, lai nepieļautu šo vielu atgriešanos apritē. Sarakstu paredzēts papildināt arī ar citām vielām, kas ir bīstamas sabiedrības veselībai, tostarp ar vielām, kurām piemērojami kontroles pasākumi saskaņā ar Eiropas Savienības Padomes īstenošanas lēmumu.

Tāpat iecerētajos grozījumos noteikti šo vielu apmēri, līdz kuriem vielu daudzumi atzīstami par nelieliem, un apmēri, sākot ar kuriem to daudzumi atzīstami par lieliem. Tas ir vajadzīgs, piemērojot kriminālatbildību personām par attiecīgo vielu glabāšanu vai izplatīšanu, norādīja Šneiders.

Grozījumi likumā noteiks arī, ka kontroles pasākumi attiecas uz vielām un uz to atvasinājumiem, izomēriem, esteriem, ēteriem un sāļiem, arī atvasinājumu, izomēru, esteru, ēteru sāļiem, kā arī zālēm, kas satur minētajos sarakstos iekļautās narkotiskās un psihotropās vielas.

Tāpat kontroles pasākumi attieksies uz sarakstos iekļauto narkotisko un psihotropo vielu analogiem, kā arī uz šo vielu analogu sāļiem.