Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Ebola Eiropā; aizdomas vairākiem cilvēkiem Vācijā un Austrijā

© scanpix

Šodien, 19 augustā Berlīnes ziemeļaustrumu rajonā, no biroju ēkas ar ātrās palīdzības mašīnu tika slimnīcā nogādāta sieviete ar Ebolas vīrusa simptomiem, ziņo vācu mediji.

Ātrās palīdzības darbinieki apstiprināja informāciju, ka sievietei bija ebolas vīrusam raksturīgie simpromi, un šobrīd jau ir pieejama oficiāla informācija, ka sieviete ir no Nigērijas un nesen ir kontaktējusies ar cilvēkiem, kas ir inficējušies ar ebolas vīrusu tomēr, precīza diagnoze sievietei vēl nav uzstādīta.

Pārējiem biroja centra darbiniekiem  tika atļauts doties mājas un pašlaik biroju centru uzrauga aizsargmaskās tērpti policijas darbinieki.

 

Tāpat aizdomās par inficēšanos ar Ebolas vīrusu Austrijā slimnīcā ievietoti divi vīrieši, kas pagājušajā nedēļā ieradās no Nigērijas, otrdien paziņoja reģionālais gubernators.

Asins paraugi nosūtīti uz laboratoriju Vācijā, paziņoja Augšaustrijas provinces gubernators Jozefs Pēringers.

Abi vīrieši hospitalizēti Voklabrukā, kad viņiem pēc atgriešanās no Lagosas sācies drudzis, un pašlaik viņi tiek turēti karantīnā.

Ebolas vīrusa uzliesmojums prasījis 1229 cilvēku dzīvības un inficējis 2240 cilvēkus Gvinejā, Libērijā, Sjerraleonē un Nigērijā.