Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Skandalozajam politiķim Grestem jauna mīla?

© Vakara Ziņas

Partijas «Vienotība» aktīvists Mārtiņš Greste, kurš pērn izcēlās saistībā ar skandaloziem notikumiem a/s «Pasažieru vilciens», sabiedrībā sācis parādīties ar dāmu, kas noteikti nav viņa sieva, turklāt žestu valoda liek noprast, ka viņi nav arī vienkārši draugi.

Valsts amatpersonas deklarācijā, ko Mārtiņš Greste iesniedzis pērnā gada nogalē, beidzot savu darbību akciju sabiedrībā «Pasažieru vilciens», nekādas izmaiņas viņa civilajā statusā gan nav redzamas. Silvija Greste joprojām minēta kā sieva, un, spriežot pēc deklarācijas, abiem ir divas meitas. Tomēr par pāra iespējamo šķiršanos informācija parādījās vēl ap aizpagājušajām vēlēšanām. Pats Greste, jautāts, vai ir šķīries no sievas, atbildēja: «Tas ir tīri privāts jautājums. Diezin vai gribētu ar kādu dalīties par to.»

Amatu akciju sabiedrībā Greste pameta pēc pamatīga skandāla šajā uzņēmumā – viņu atsauca Satiksmes ministrija. Greste protestēja pret uzņēmuma izsludinātā vilcienu būves konkursa rezultātiem, taču jau drīz pēc tam atklājās pamatīgs nesmukums, proti, akciju sabiedrība jau drīz pēc viņa stāšanās amatā pārņēmusi Grestes uzņēmumam piederošā S klases mersedesa līzinga saistības. Oficiālais atlaišanas iemesls gan bija cits: Greste neesot uzņēmies pienākumus un atbildību par konkrētu sfēru, lai gan viņam piedāvāts pārraudzīt mārketinga un citas aktivitātes.