Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Jūlijs Krūmiņš savu "Jaunā viļņa" VIP ložu atdevis Savickim

Bijušais «Man-Tess» īpašnieks Jūlijs Krūmiņš, kurš uz vasaru no Austrālijas atkal pārvācies uz dzīvi dzimtenē, aizvadītās nedēļas nogalē baudīja atpūtu Mežaparkā, kur ieradās ne jau ar «Rolls- Royce» vai kādu citu smalku braucamo, bet... ar velosipēdu.

«Latvijā atgriezos aprīlī un atpakaļ uz Austrāliju plānoju doties novembrī, kad tur būs vasara,» »VZ« atklāja miljonārs Jūlijs Krūmiņš, kurš svētdien kopā ar mazbērniem apmeklēja pasākumus, ko piedāvāja Mežaparks – «Mežakaķa» šķēršļu joslu un ūdens atrakciju – piepūšamo tramplīnu «Plunkš». «Izvēlējos braukt tā demokrātiski – ar riteni. Bet neesmu jau Emsis (ekspremjers Indulis Emsis – aut.), kurš uz darbu ar riteni brauca miesassargu pavadībā. Man velosipēds ir gan Austrālijā, gan Baltezerā. Arī bērnībā braucu. Atceros, kad man nopirka pirmo velosipēdu «Orļonok», uzreiz jutos kā baltais cilvēks,» klāsta Krūmiņš.

Jautāts, kādus pasākumus Krūmiņš šogad plānojis apmeklēt, pensionētais miljonārs atbildēja, ka došoties uz konkursu «Jaunais vilnis». Tiesa, šogad viņš atteicies no tiesībām iegādāties VIP galdiņu (desmit personām tas maksātu ap 25 000 dolāriem). «Agrāk, pirms pārdevu uzņēmumu, man parasti brauca viesi no Maskavas, un tad man šīs vietas bija nepieciešams. Nevar taču viesiem likt pirkt biļetes! Tagad man pēc tā nav vajadzības, lai gan tiesības uz šo galdiņu kā pasākuma apmeklētājam desmit gadu garumā man ir. Kad man jautāja, vai šogad atkal pirkšu galdiņu, atbildēju, ka jā, tikai par to maksās «Itera Latvija» šefs [Juris] Savickis. Pats koncertus skatīšos sestajā rindā, un arī tas nemaz nav tik lēti. Atkarībā no izpildītājiem, kuri uzstāsies, biļetes maksā 200–280 latu. Mani vairāk interesē Toms Džonss, kuru savulaik uzaicināju uz «Vernisāžu». Man patīk, kā viņš dzied. Bet Meladze man nepatīk. Starp citu, Savickis teica, ka pie galdiņa vienmēr viena vieta būs pietaupīta arī man, tāpēc, kad gribēšu uzsmēķēt cigāru, došos pie Savicka,» apmierināti secina Krūmiņš.