Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Par pasaules skaistāko sievieti kļūst Holivudas nīstākā zvaigzne

© Scanpix/AP

Amerikāņu izdevums «People» par skaistāko sievieti šogad nosaucis amerikāņu kinozvaigzni Gvinetu Paltrovu, kura no šī saraksta galvgaļa izkonkurējusi pērnā gada līderi amerikāņu dziedātāju Beijonsu Noulzu.

Žūrijai bagāta iztēle

Izrādās, ka ne vienmēr starp jaunību un skaistumu tiek likta vienādības zīme – par pasaulē skaistāko sievieti atzīta 40 gadus vecā aktrise Gvineta Paltrova, kura pati ir pārsteigta par šādu godu. «Kad es uzzināju, ka būšu uz žurnāla «People» pasaules skaistākajiem cilvēkiem veltītā izdevuma vāka, man šķita, ka kāds nolēmis mani izjokot,» atzina Paltrova. «Līdz ar gadiem mana izpratne par skaistumu mainījusies. Tas izklausās kā klišeja, bet skaistums patiešām nāk no cilvēka iekšējās pasaules,» izdevumam «People» pastāstīja aktrise. Par sava skaistuma noslēpumu viņa uzskata regulāru sportošanu un veselīga dzīvesveida ievērošanu.

Izdevuma «People» veidotā pasaules skaistāko sieviešu saraksta otrajā vietā iekļuvusi asiņainā vesterna «Atsvabinātais Džango» zvaigzne Kerija Vašingtone (36), kura apbūrusi žūriju ar savu «skaistuma un huligānisma mikstūru», savukārt trešo vietu izpelnījusies mūzikla «Nožēlojamie» aktrise Amanda Seifrīda (27). «Ar savu perfekto porcelānam līdzīgo ādu, lielajām acīm un viļņainajiem matiem viņa ir vienkārši skaistule,» žūrija nav žēlojusi epitetus, lai izteiktu komplimentus Amandai.

Desmitniekā tikai amerikānietes

Šī saraksta ceturtajā vietā ierindojusies enerģiskā amerikāņu aktrise, modele un mūziķe Zoja Klēra Dešanela, bet piektās pasaules skaistākās sievietes godu izpelnījusies 75 gadus vecā, bet joprojām neatvairāmā kino leģenda Džeina Fonda. Jautāta, kā viņai izdodas joprojām saglabāt tik jaunavīgu skaistumu, aktrise joko: «Labi gēni un daudz naudas.» Ja bez jokiem, Fonda ir pārliecināta, ka galvenais esot iekšējā apmierinātība. «Ja tu labi jūties savā ādā, tad arī skaistums nekur nezudīs, ne tavās acīs, ne tavā sejā un ne tavā smaidā,» skaidro Fonda izdevumam «Magazin Access Hollywood». Šajā saistībā nāk prātā pirms pāris gadiem aktrises sacītais: «Es jūtu sulu vārāmies savā ķermenī. Galu galā neesmu veca sieviete, es esmu ekstrēmi labā formā.»

Par vienu no pasaules skaistākajām sievietēm nosaukta arī aktrise un «Oskara» balvas ieguvēja Dženifera Lorensa (22), kura ir kaislīga veselīga dzīvesveida piekritēja. Jāatzīmē, ka šogad iegūtā «Oskara» balva jau paspējusi jaunajai aktrisei pilnībā mainīt dzīvi, proti, visi, kuriem neesot slinkums, cenšoties «skūpstīt viņai pakaļu». «Es jūtos tā, it kā būtu tikusi pie biļetes uz citu pasauli.» Iespējams, ka arī iekļūšana pasaules skaistāko sieviešu topa desmitniekā nav nejaušība, bet gan daļa no ažiotāžas, kas sacelta ap viņa personu.

Topa desmitniekā iekļuvusi arī amerikāņu dziedātāja un dziesmu autore Kellija Roulenda (32), kura savos koncertos labprāt atkailinās. Tomēr dziedātāja nav īsti apmierināta ar savu tumšo ādas krāsu. Tiesa, pēdējā laikā Roulenda ir samierinājusies ar izskatu un par viņas moto kļuvis: «Ņem visu to, kas tev ir dots kā sievietei – arī savas šķietamās ķermeņa uzbūves kļūdas.» Citiem gan viņa šķiet pati pilnība, jo nez vai citādi būtu nokļuvusi skaistāko pasaules sieviešu topa septītajā vietā.

Žūrijas apbrīnu izpelnījusies Holivudas zvaigzne Halle Berija (46) – viņa esot «skaistāka nekā jebkad». Aktrises drosmīgais matu griezums piešķirot viņai enerģiju: «Tas ir kā aksesuārs.» Topa desmitnieku noslēdz aktrise Drū Berimora (38) un ekstravagantā dziedātāja Pink (33). «Ja runa ir par skaistuma ideāliem, – Pink tiem īsti neatbilst,» tomēr atzīst žūrija.

Skaistākā un nīstākā

Gvineta Paltrova šogad izpelnījusies divus titulus: vienu ļoti glaimojošu – pasaules skaistākā sieviete, bet otru pilnīgi pretēju – Holivudas nīstākā zvaigzne. Žurnāla «Star» aptaujā viņa izvirzījusies nīstāko Holivudas zvaigžņu sarak-sta priekšgalā. Grūti izprast, par ko viņu nicina, jo Paltrova ir pievilcīga sieviete, fantastiska aktrise, burvīga divu bērnu māmiņa, kura paspējusi izdot arī savu nu jau otro pavārgrāmatu. Domājams, ka žurnāla auditoriju nokaitinājusi aktrises aizraušanās ar veselīgu dzīvesveidu un biežu tā popularizēšanu. Tas, ka «People» ierindojis Paltrovu skaistāko sieviešu topa galvgalī, viņai noteikti ir kā medus maize pēc iepriekš saņemtā nopēluma.

Intervijā izdevumam «People» Paltrova apstiprināja, ka tiešām jūtoties tik labi kā nekad, un tas viss pateicoties tā saucamajai Treisijas Andersones metodei: «Tā dod sajūtu, ka esmu jauna un spēcīga.» Jāatzīmē, ka fitnesa trenere Andersone tiek uzskatīta par fitnesa revolucionāri un «karalieni» šajā sfērā un viņas klientūra ir visizsmalcinātākā. «Kad biju jaunāka, man skaistums asociējās ar Bārbijas tēlu. Tagad man ir pavisam cita izpratne,» apgalvo Paltrova. «Esmu laimīga, ka man vairs nav divdesmit.». Žūriju īpaši aizkustinājis veids, kā aktrise stāstīja par savām mājām, bērniem un vīru. Viņa vislabāk jūtoties savas ģimenes vidū un mājās, kur priekšroku dod ērtam apģērbam – džinsiem un T kreklam. Mājās aktrise praktiski nelietojot kosmētiku, un, ja nu kādu reizi tomēr uzkrāsojoties, vīrs mēdz pajokot: «Tagad tu esi Gvineta Paltrova.»

Holivudā, kas ir superbrūni iedegušu un lielu krūšu īpašnieču fantāziju zeme, Gvineta Paltrova ir teju vai eksotisks radījums. Viņas bālā, gandrīz vai caurspīdīgā āda ir pārlieku aristokrātiska, viņas smaids par kautru un viņas starojums par ēterisku, lai tiešām tur justos kā savējā. «Mūsdienu Greisa Kellija,» tā mēdz dēvēt Paltrovu. Viņas šķietamais trauslums ir viņas firmas zīme. Gvinetas draudzene un kolēģe Dženifera Bīla viņas skaistuma, augstprātības un nevainības kopumu rakstuo šādi: «Gvina ir gulbja un zelta retrīvera krustojums.»

***

uzziņai

«People» veidotais pasaules skaistāko sieviešu tops:

1. Gvineta Paltrova

2. Kerija Vašingtone

3. Amanda Seifrīda

4. Zoja Dešanela

5. Džeina Fonda

6. Dženifera Lorensa

7. Kellija Roulenda

8. Halle Berija

9. Drū Berimora

10. Pink