Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Busulis: Nenosodu tos, kuri mēdz iedzert vai uzpīpēt ar mēru

© Sanita Ceirule/F64

Dziedātājs Intars Busulis 2. maijā nosvinēja 40 gadu jubileju. Izvaicājām slaveno dziedātāju, ko viņš domā par sieviešu žurnālos plaši aprakstīto četrdesmitgadnieku krīzi un vai, pārkāpjot šo gada skaitli, ir kaut kas mainījies viņa paradumos.

40 gados otrā elpa!

«Četrdesmit gados ir stabilāka sajūta. Kaut kad citā laikā gan jau ir bijusi arī kāda krīze, bet, iespējams, ka vienkārši esmu to palaidis garām. Ir bijuši visādi dullumi, par kuriem esmu pārdzīvojis. Man šī ir kā otrā elpa. Varu pavadīt forši laiku kopā ar kolēģiem un ģimeni,» stāsta mūziķis.

Intars Busulis var lepoties, ka savus četrdesmit gadus sagaidījis labā fiziskā formā.

Kopš pērnā rudens zaudē 8 kilogramus

Dziedātājs atklāj, kā viņam izdodas rūpēties par savu izskatu un formu: «Galvenais ir psiholoģiskā noturība. Arī morālā skaidrība, kas esi un kāda ir tava misija. Ja tu visas šīs lietas saproti, tad viss notiek. Man nav nekāda mērķa, es vienkārši vēlos labi justies. Labāk nekā pirms diviem gadiem. Kopš pagājušā gada oktobra esmu lēnā garā zaudējis astoņus kilogramus. Ja būtu vairāk sportisko aktivitāšu, tad būtu vēl vairāk. Ievēroju kaloriju skaitīšanas programmu, kuru man izstrādāja Renārs Brālis no treniņu programmas «RB fitness 4u». Renārs ir džeks, kas mani nemitīgi pozitīvā veidā traucē ar sportiskām aktivitātēm. Labāku rezultātu varu sasniegt, jo esmu daļēji atteicies no dažādiem ēdieniem, dzērieniem un visādām pārtikas piedevām. Šad tad uzēdu arī bulciņas, kā jau normāli cilvēki to dara. Gribu, lai viss notiek dabiski. Īpaši ar sevi necīnos. Piemēram, sāls pie ēdieniem man nekad nav trūcis. Arī pēc alkohola lietošanas no rītiem sāp galva. Atteicos drīzāk no tā, kā pašam vismazāk pietrūka. Ir arī šādas tādas fiziskās aktivitātes, kas gan nesanāk tik bieži, cik gribētos. Piemēram, tagad apvienošu gan gatavošanos sestdienas Liepājas koncertam «Ar mums», kur uzstāšos kopā ar Liepājas simfonisko orķestri, gan paskriešu pa šīs pilsētas pludmali.

Arī lidostās pārvietojos kājām, nevis braucu ar eskalatoru. Ja ēkā ir piektais stāvs, noteikti eju kājām gan augšā, gan lejā, neizmantojot liftu.

Nav tā, ka šobrīd esmu atturībnieks, arī man ir savi datumi, kad varu iedzert aliņu. Bet Jāņos tas vēl nenotiks, jo vispirms vēlos šovasar novadīt savus koncertus kopā ar «Abonementa orķestri». Nenosodu tos, kuri mēdz iedzert vai uzpīpēt ar mēru. Tos, kuri mēdz dzert, sēžot pie stūres un apdraudēt citus, vai turpina lietot alkoholu, ja ir sabeigtas aknas, es gan nesaprotu. Tā jau ir cita galējība. Alkohola lietošana, protams, ir kaitīga jūsu veselībai.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv